19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Бунечко не впевнений, чи потрібно добудовувати головну спортивну арену Житомира

Бунечко не впевнений, чи потрібно добудовувати головну спортивну арену Житомира

  • 3 серпня, 2020 11:55
Основні роботи на центральному стадіоні Житомира та області хочуть встигнути завершити за місяць, щоб житомирське «Полісся» розпочало сезон І ліги в рідному місті. На повну добудову стадіону потрібно ще 100 мільйонів. Громада має вирішити, чи потрібно добудовувати спортивну арену.

Про це голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко заявив на річній пресконференції, яка відбулась днями у «Ракушці», передає Житомир інфо.
 

«Стадіон ми збудуємо, підрядник каже, протягом місяця. Була вже комісія ПФЛ, яка вказала на деякі неточності, котрі потрібно виправити. Такі, як гостьовий сектор, це вже вимога І ліги, ну, поставити там цей «мавпятник». Ми це все доробимо, підлаштуємо і «Полісся», ми маємо велику надію, буде грати на центральному стадіоні. Футбольний клуб вже, якщо я не помиляюсь, там проводить тренування. Принаймні, я бачив в соціальних мережах. Я не знаю наскільки це законно, але футбольний клуб «Полісся» там тренується», - каже голова Житомирської ОДА.


За словами Віталія Бунечка, іноді для продовження робіт доводилось долати бюрократичні перепони. Деякі - в дуже оригінальний спосіб.

«Я вам скажу, що ми вже ДАБІ «напихали» в ручному режимі. Бо є процедурні моменти, плюс хтось сидить і «в носі колупається», бо в нього є терміни і він може робити це місяць. Можна робити місяць, а можна робити трохи швидше. Треба за руку взяти, посадити, казати «зробіть, будь ласка», низько кланятись. Ми це все зробили, щоб «Полісся» почало грати І лігу на «Поліссі», - розповів Віталій Бунечко.

Голова Житомирської ОДА каже: для повного завершення робіт може знадобитися ще близько 100 мільйонів гривень.
 

«Нам потрібно зараз точно ввести першу чергу. Я чітко розумів, що його потрібно весь зробити. Але для того, щоб почати рухатись далі, для того, щоб вийти на обговорення громадські… Я скажу вам, що я не хочу далі будувати стадіон. Бо скажуть, що я, як і всі - почав будувати і не довів до кінця. Тому я хочу ввести в експлуатацію те, що я отримав в спадок. А далі разом з громадськістю говорити, зробити громадські слухання. Бо добудова всього комплексу – від 70 до 100 мільйонів. Чи може громада собі дозволити такі кошти витратити на весь стадіон з тими тенісними кортами, з усім, що є на пристадіонній території? Чи можемо ми це дозволити? Ми це проговоримо з жителями Житомирщини, жителями Житомира і будемо визначатись, чи проєктувати далі. Бо навіть проєкт на таку суму буде коштувати близько 5% від суми. Тобто, це 5 мільйонів гривень. Ми в ОДА знайдемо 5 мільйонів на проєкт. Але просто зробити і щоб він валявся, лежав десь? Це 5 мільйонів, які ми можемо витратити в іншому напрямку. А де потім взяти ще 95, щоб добудувати його і щоб він чемпіонат світу приймав? Зараз ми доробляємо першу чергу. А далі будуть громадські обговорення, щоб Бунечка не звинуватили в тому, що він, як і всі, пішов будувати стадіон. Мені потрібно добудувати те, що є, ввести в експлуатацію, щоб «Полісся» могло почати грати і гарно закінчити цю історію. І, можливо, почати новітню, але тільки за участі громадськості», - сказав Віталій Бунечко.


Нагадаємо, Віталій Бунечко після призначення на посаду голови Житомирської обласної державної адміністрації продовжив традицію чотирьох своїх попередників і пообіцяв добудувати стадіон "Полісся".
Поділитись

Новини по темі: