26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирський пологовий отримав обладнання для невідкладної меддопомоги немовлятам і породіллям. ФОТО

Житомирський пологовий отримав обладнання для невідкладної меддопомоги немовлятам і породіллям. ФОТО

  • 29 липня, 2020 8:55
У Житомирі для пологового відділення лікарні №1 придбали сучасне медичне обладнання: неонатальне ліжко із лампою для фототерапії, багаторежимний інфузійний насос, кардіомонітор з функцією системи серцевого викиду.

Як повідомили «Журналу Житомира» у міській раді, обладнання необхідно для забезпечення невідкладної медичної допомоги жінкам під час пологів і новонародженим.
 

«Неонатальне ліжко із лампою для фототерапії призначене для надання невідкладної допомоги передчасно народженим немовлятам. Тут є спеціальний температурний датчик, що не допускає перегріву чи недогріву, що є вкрай важливим при лікуванні жовтяниці, особливо у недоношених дітей. Встановлюється спеціальний температурний режим на блоці, і таким чином дитина не втрачає температуру», - зазначають медики. 

 


Інфузійна помпа, що використовується для внутрішньовенного парентерального харчування та безпечного введення препаратів, має спеціальну функцію для забезпечення контролю за швидкістю інфузії – датчик крапель.

«Коли зазначене обладнання під’єднується до внутрішньовенної системи, можна регулювати швидкість крапель, встановлювати дозу препарату за одиницю часу», - говорять лікарі.  
 

«Монітор пацієнта з функцією неінвазивного обрахування серцевого викиду дасть можливість контролювати стан серцевої діяльності пацієнта. Такий апарат є вкрай необхідним в анестезіології та реанімації, адже при наркозах необхідно контролювати пульс, тиск та серцевий викид», - зазначають працівники пологового відділення.


Міський голова повідомив, що незабаром пологовий будинок отримає ще й дихальний апарат для новонароджених.





Поділитись

Новини по темі: