19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • Падіння Су-27 під Житомиром: розслідування продовжили ще на рік

Падіння Су-27 під Житомиром: розслідування продовжили ще на рік

  • 24 липня, 2020 17:46
Печерський районний суд Києва продовжив до 15 червня 2021 року термін досудового розслідування за фактом катастрофи військового літака СУ-27, який у 2018 році розбився на Житомирщині.

Про це повідомляє сайт «Главком» з посиланням на ухвалу суду.

Справу веде Головне слідчого управління Державного бюро розслідувань, яке встигло допитати 148 свідків; п’ять разів оглянути місце падіння військового літака і стільки ж провести слідчих експериментів; домогтися призначення шести експертиз.

На момент винесення ухвали ДБР нікому не вручало повідомлення про підозру.

У поданому клопотанні слідчий ДБР наполягав на продовженні терміну розслідування справи ще на один рік. За цей час слідство повинно перевірити технічний стан авіаційної техніки, обладнання аеродрому, іншого технічного обладнання, що використовувалось під час проведення польотів; дослідити дії командира військової частини А1435 та повітряного командування «Центр» Повітряних Сил Збройних Сил України щодо прийняття рішення про проведення польотів; отримати висновки судової комплексно-комісійної військової та додаткової комісійної судової військової та комісійної судово-психіатричної експертиз.
 

«Обставинами, що перешкоджали здійснити процесуальні дії, необхідні для прийняття законного рішення, є виняткова складність провадження, яка полягає у відсутності висновків необхідних експертиз, тому існує необхідність у продовженні строку досудового розслідування», - сказано у судовій ухвалі.


Нагадаємо, 15 грудня 2018 року поблизу смт Озерне в Житомирській області сталася авіаційна катастрофа винищувача Су-27. Літак розбився при заході на посадку. Загинув пілот майор Фоменко, 1975 року народження, він був начальником повітряно-вогневої і тактичної підготовки бригади тактичної авіації повітряного командування «Центр» ЗСУ.
Поділитись

Новини по темі: