26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Мак і коноплі: поліція збирає з житомирських городів незаконний «врожай». ФОТО

Мак і коноплі: поліція збирає з житомирських городів незаконний «врожай». ФОТО

  • 24 липня, 2020 10:43
На Житомирщині під час операції під умовною назвою «Мак» правоохоронці вилучили з городів полісян понад 1 380 рослин снодійного маку та ще майже 900  – конопель. Все це знайшли протягом лише одніє доби.

Про це "Журналу Житомира" повідомили у поліції Житомирської області.
 

"Найбільше нарковмісних рослин вилучили поліцейські Брусилівського відділення поліції в 55-річної жительки села Хомутця. Під час огляду території її домоволодіння правоохоронці виявили там насадження снодійного маку у кількості понад 1380 штук", – інформує поліція. 


Господиня пояснила, що вирощувала їх для себе в лікувальних цілях.



Правоохоронці також провели обшук в обійсті 46-річного жителя смт Брусилова. Для догляду за коноплею чоловік навіть обладнав спеціальний парник у своєму дворі. Всі рослини у кількості близько 130 насаджень, а також сушену суміш із них, поліцейські в господаря вилучили.



Кілька сотень насаджень конопель вилучили й під час обшуку на території домоволодіння жителя села Миролюбівка. За підрахунком працівників слідчо-оперативної групи, на городі в чоловіка росло понад 750 нарковмісних насаджень.

Нині усе вилучене направлене на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Вирощування снотворного маку чи конопель передбачає покарання у вигляді штрафу, піврічного арешту або обмеження волі строком до 7 років.



Поділитись

Новини по темі: