20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Житомирська мерія вимагає скасувати закон про гральний бізнес

Житомирська мерія вимагає скасувати закон про гральний бізнес

  • 21 липня, 2020 14:19
Житомирська міська рада вимагає скасувати закон про гральний бізнес, який Верховна Рада України прийняла 14 липня. За відповідне звернення до Ради проголосували депутати Житомирської міської ради сьогодні, 21 липня.

У зверненні є пропозиція розробити законопроєкт, який надавав би право місцевим громадам самостійно визначати, чи потрібні гральні заклади в їхніх містах і селах.
 

«Легалізація грального бізнесу може призвести до соціальної напруги та зубожіння українських родин … та  підвищення рівня злочинності в містах та селах … А сама гральна залежність призводить до руйнування родин, психологічних розладів, а подекуди – навіть самогубств … Переважна більшість осіб, які програють гроші в залах ігрових автоматів, – це люди з невеликими статками, які з надією покращити своє матеріальне становище, виносять все з дому і програють все в ігрових залах … Тож анонсовані мільярди, які може отримати державний бюджет, – це гроші з кишень тисяч родин, які стали заручниками залежності своїх рідних», – йдеться зверненні.


Нагадаємо, Верховна Рада в другому читанні прийняла законопроєкт про державне регулювання грального бізнесу. Відтепер зали ігрових автоматів, букмекерські пункти і казино дозволяється розміщувати в готелях.
Поділитись

Новини по темі: