25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Сухомлин розповів, в які райони Житомира будуватимуть нові тролейбусні лінії

Сухомлин розповів, в які райони Житомира будуватимуть нові тролейбусні лінії

  • 20 липня, 2020 17:48
Міська рада не відмовляється від розширення тролейбусної мережі Житомира і планує побудувати нові лінії на Мальованку і до Глибочиці. Про це під час онлайн-прийому громадян розповів міський голова Житомира Сергій Сухомлин.
 

"В цьому році ми анонсували і готуємо план будівництва двох нових тролейбусних ліній в місті Житомирі. Це одна лінія на Мальованку, на будівництво якої ми отримали грант від міжнародної фінансової організації. Друга лінія, яка запланована, це лінія до Глибочиці", – зазначив міський голова.


За словами Сухомлина, карантин дещо пригальмував реалізацію проєкту, проте почати будівництво лінії на Мальованку все ж планують у цьому році.
 

"Кошти виділені, тендери затверджує Європейський банк реконструкції та розвитку. У зв'язку з карантином деякі є складності, тому що спеціалісти ЄБРР зараз не відвідають Україну під час карантину, є затримка, і коли будуть зняті обмеження з приводу карантину ці роботи будуть продовженні. У цьому році ми плануємо почати будівництво лінії на Мальованку", – сказав мер Житомира.


Він додав, що будівництво тролейбусної лінії до Глибочиці планується після того, як побудуть лінію на Мальованку. Орієнтовно, це 2021 рік.

Як повідомляв "Журнал Житомира", згідно з розробленою схемою руху, тролейбуси на Мальованку рухатимуться від центру міста по існуючій лінії по вулиці Леха Качинського та Чуднівській, далі біля магазину «Океан» тролейбус повертатиме на вулицю Героїв Пожежних.
Поділитись

Новини по темі: