23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Кабмін запропонував ввести штрафи за неносіння маски в громадському місці

  • 1 липня, 2020 16:49
Кабінет міністр ініціює посилення відповідальності в Україні для власників будинків, споруд і громадського транспорту за недотримання маскового режиму відвідувачами й пасажирами.

Рішення ухвалили 1 липня на засіданні, підтримавши пропозицію, яку озвучив міністр юстиції Денис Малюська.

Кабмін пропонує Верховній Раді проєкт закону про штрафи і для фізичних, і для юридичних осіб.

Штрафи передбачать у Кодексі про адміністративне правопорушення. Окремо запровадять відповідальність для юридичних осіб: власників будинків, споруд і громадського транспорту, які зобов’язані пропускати людей туди лише за наявності масок.
 

«Штрафи великі. Для фізичних осіб штрафи порівняно невеликі – по суті йде навіть трішки зменшення штрафів, ніж зараз передбачено загальними правилами порушення карантину. Для юридичних осіб суми великі – від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3400-5100 грн, – ред.)», – запевнив Малюська.


Раніше у законодавчій базі відповідальність за неносіння захисних масок прописана не була.

17 березня Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким встановили адміністративну відповідальність та посилили кримінальну відповідальність за порушення протиепідемічних норм.

Закон доповнив Кодекс України про адміністративні правопорушення статтею 44-3 «Порушення правил щодо карантину». Саме за цією статтею правоохоронці виписували протоколи за порушення карантинних правил.
Поділитись

Новини по темі: