20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Пенсіонера з підозрою на COVID-19 поклали в лікарню: через кілька годин його знайшли мертвим в яру

Пенсіонера з підозрою на COVID-19 поклали в лікарню: через кілька годин його знайшли мертвим в яру

  • 1 липня, 2020 9:56
  • 2
У місті Коростень 70-річного дідуся вночі шпиталізували з пневмонією і підозрою на коронавірус. Вже зранку родичі не змогли до нього додзвонитися. Медики лише розвели руками - мовляв, де пацієнт не знають. 

Через пару годин чоловіка знайшли мертвим у яру біля лікарні, повідомляється в сюжеті ТСН.

Наталія Гонгало – онука померлого каже, що дідусь пробув в лікарні менше доби. У нього піднялася температура. Швидка забрала його в лікарню. Там діагностували пневмонію і запідозрили коронавірус. Рідних попередили - відвідувати його заборонено.
 

"Каже, все добре, він сьогодні буде під кисневою масочкою. Ви сюди не приходьте, вас все одно сюди не пустять", – розповідає Наталія.


А зранку його телефон уже не відповідав. Онука приїхала, а їй сказали - дідуся нема, пішов додому. Родичі "обривали" телефони рідних та знайомих. Дзвонили і медикам.
 

"Хто має слідкувати за порядком? Ми вчора тата доставили в лікарню. Далі де шукати? 70 років людині. Чому не повідомили рідних одразу?", – спитала телефоном дочка померлого.


В лікарні лише вибачилися за чергового лікаря.

Пацієнта шукали поліція, медики і родичі. Через 5 годин чоловіка знайшли у яру поблизу. Уже без ознак життя.

"І ви розумієте, душа розривається, що, можливо, він тут лежав і кликав когось, ми ж не знаємо. Він лежав лицем вниз", – каже онука померлого.

Як дідусь опинився у яру замість боксу інфекційного відділення, – зараз у рідних є лише припущення. Але вони дізналися - щойно дідусь зник, з лікарні його одразу ж виписали.

У поліції за фактом смерті пацієнта відкрили кримінальне провадження за статтею "навмисне убивство". Причина смерті вже відома.
 

"Причиною смерті стала легенева тромбоемболія. В разі, якщо до вказаної події можуть бути причетні медики, тобто смерть особи настала через ненадання медичної допомоги, буде надана відповідна правова оцінка", – зауважив начальник слідчого відділення Коростенського райвідділу поліції ГУНП у Житомирській області Олексій Кавецький.


Головний лікар Коростенської міської лікарні каже, що в закладі розпочали службову перевірку. Дії підлеглих перевіряє, але натякає, що  хворий порушив режим і самовільно вийшов з інфекційного відділення. 
 

"Якщо лікар приходить на обхід, а пацієнт відсутній, а враховуючи режим ковідності, де він не має права покидати інфекційне приміщення, лікар не несе за нього відповідальності", – коментує генеральний директор ЦМЛ м. Коростеня Микола Хадаковський.  


І переконує, що про зникнення пацієнта повідомили до поліції. Але у поліції кажуть, що дзвінок про зниклого отримали від родичів.

Службову перевірку почали і в обласному управлінні охорони здоров'я. Але поки що лише вивчають документацію та пояснення медперсоналу лікарні. 

Родичі певні, що якби чоловіка одразу почали шукати, він міг би вижити, або принаймні помер в нормальних умовах – у палаті. Уже після смерті прийшли результати аналізів - коронавірус у чоловіка не підтвердився.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Николай Сакун
1 липня, 2020 11:10:34

Жесть конечно. Положили с Ковид. Скорее всего врачи уже не смогли помочь мужику. И те решили избавиться от него? Дай Бог чтобы это было ложью, потому что это конкретно подпортит репутацию не только данной клиники, но и пошатнет доверие к медицине (надеюсь что только к бесплатной).

dssd sdbsdb
1 липня, 2020 15:41:56

СЕКС Знакомства: Бесплатно, Анонимно, без Шлюх и содержанок, все фотки реальные, а девки Безотказные. Вот сайт ==--- https://urlik.ru/hotdev