18 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Навчання в школах і вузах повністю зміниться: чого чекати з 1 вересня

  • 29 червня, 2020 12:07

Карантин в Україні призвів до закриття шкіл, коледжів, дитячих садів, вузів, інститутів та інших освітніх установ з 12 березня. З початку червня влада дозволила роботу дитячих садків та інших установ за умови того, що в приміщенні все ще не може перебувати понад 10 осіб.

При цьому з початку літа динаміка захворюваності коронавірусом тільки зростає. Влада готується до того, щоб перевести усі державні освітні установи на частково дистанційний формат навчання.

Народний депутат від партії "Слуга народу", член парламентського комітету з питань освіти Юлія Грішина повідомила, що навчальні заклади в Україні з 1 вересня не будуть у зв'язку з карантином переходити на 100% дистанційну освіту. Про це вона заявила в ефірі каналу "Україна 24".

Гришина зазначає, що влада у своєму рішенні про перехід на дистанційне навчання буде орієнтуватися на епідеміологічну ситуацію в країні.

"Я хочу всіх заспокоїти та сказати про те, що, звичайно, ми не говоримо про те, що переходимо на дистанційну освіту. Ми будемо говорити про те, що готуємося до змішаної форми навчання. Кількість дистанційних онлайн-частин в освіті буде залежати від епідемічної ситуації в країні, яку ми будемо спостерігати ближче до 1 вересня", - підкреслює чиновник.


За її словами, перехід на 100% дистанційну освіту – це ненормальна ситуація.

"Всі займають однозначну позицію, що дистанційне навчання не може проходити тільки в дистанційній формі. Згадаймо, чому з'явилися ці розмови. Не тому, що сталася пандемія. З 11 березня діти перестали ходити в школу, через тиждень-два нам стало зрозуміло, що, швидше за все, вони туди не повернуться, і дітей треба було продовжувати вчити. У зв'язку з цим виникла необхідність терміново впроваджувати методології дистанційного навчання", - пояснила Гришина.

 

Школа-онлайн може бути продовжена з 1 вересня

Міністерство освіти планує з вересня продовжити проект Всеукраїнська школа-онлайн. При цьому, в якому форматі буде тривати проект поки невідомо. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомила виконуюча обов'язки міністра освіти Любомира Мандзій.

Вона зазначила, що поки немає рішення про перехід на дистанційне навчання з 1 вересня.

"Що буде з епідеміологічною ситуацією і буде друга хвиля епідемії в серпні-вересні - на жаль, ми цього сказати не можемо. Ми працюємо зараз над тим, щоб проект мав продовження Всеукраїнська школа-онлайн, який можна було б реалізовувати з вересня. Але в якому форматі це буде, поки узгоджуємо", - сказала Мандзій.

Нагадаємо, Всеукраїнська школа онлайн в Україні стартувала з 6 квітня 2020 для школярів з п'ятого по одинадцятий клас.
 
Поділитись

Новини по темі: