29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Область в експортному піке: Бунечко в рейтингу губернаторів зайняв 5-те місце з кінця

Область в експортному піке: Бунечко в рейтингу губернаторів зайняв 5-те місце з кінця

  • 23 червня, 2020 10:47
Голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко в рейтингу губернаторів зміг на одну позицію поліпшити свої результати, проте це не допомогло йому піднятися "з дна".

Рейтинг за підсумками I кварталу 2020 року опублікувало видання "Деловая столица".

"Як і в минулі роки, порівнюються показники 23 мирних регіонів (без окупованих АРК і Севастополя та наполовину окупованих Донеччини та Луганщини) по 20 суспільно значущим критеріям. Всі цифри беруться з відомостей Держстату та його територіальних органів", - пояснюють автори рейтингу.

Голова Житомирської ОДА в рейтингу зайняв 19-у позицію з 23 можливих. "У Бунечка експортне піке", - охарактеризували результати роботи глави області.
 

"П'ятий рядок знизу в рейтингу зайняв глава Житомирської ОДА Віталій Бунечко (-33,5 бала). Його область має досить неблагополучну ситуацію в експорті товарів і послуг. В першому кварталі за обсягом експорту на душу населення Житомирщина опинилася на сьомому місці знизу і ризикує впасти ще нижче, оскільки по динаміці експорту вона в трійці аутсайдерів - падіння на 8,4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зокрема, експорт товарів впав на 8,8%, послуг - на 4,9%.

Також Житомирщина в трійці аутсайдерів за динамікою будівництва. Будівельна продукція скоротилася на 20,2%, а по її обсягу на душу населення область опинилася на передостанньому місці. І ще Житомирщина потрапила в трійку аутсайдерів по динаміці реальної зарплати, а по середньомісячній зарплаті тримається в шістці гірших", - йдеться в рейтингу.


Серед успіхів автори відзначили четверте місце області за динамікою сільського господарства і потрапляння в число п'яти регіонів з найменшою заборгованістю по зарплаті на одного штатного працівника.

Варто додати, що за підсумками 2019 року Віталій Бунечко знаходився на 20-й позиції рейтингу.

Поділитись

Новини по темі: