29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • «У Бунечка кар'єрний обвал»: голова Житомирської ОДА на дні рейтингу губернаторів

«У Бунечка кар'єрний обвал»: голова Житомирської ОДА на дні рейтингу губернаторів

  • 7 квітня, 2020 18:30
Голова Житомирської обдержадміністрацій Віталій Бунечко не зміг поліпшити свої результати і залишився на дні рейтингу губернаторів. Рейтинг за підсумками 2019 року опублікувало видання "Деловая столица".

"В останні дні Банкова посилено намагається списати економічні проблеми України виключно на пандемію коронавірусу і викликану нею глобальну кризу. Однак цифри свідчать про протилежне. Кризові явища в українській економіці почали проявлятися ще в минулому році, особливо починаючи з вересня, коли вся вертикаль виконавчої влади , як і законодавча влада, вже була повністю в руках Зе-команди. І провину за цю кризу слід розділити між центральною Зе-владою в особі президента Володимира Зеленського, членів Уряду, парламентських "слуг народу" і місцевої Зе-влади в особі голів ОДА", - зазначає видання.

Починаючи з літа в Україні спостерігається спад промислового виробництва. У червні воно скоротилося на 2,3% в порівнянні з тим же місяцем попереднього року, в липні - на 0,2%, в серпні - на 1,7%, у вересні - на 1,1%, в жовтні - на 5%, в листопаді - на 7,5%, в грудні - на 7,7%. І якщо за підсумками січня-травня було зростання на 0,9%, то в цілому за підсумками року вийшло падіння на 1,8% (потім Держстат зманіпулював цифрами і скоротив показник річного падіння до 0,5%). Факт тим більш сумний, що в попередні три роки промисловість зростала: в 2016-му - на 2,8%, в 2017-м - на 0,4%, в 2018-м - на 1,6%. Негативна динаміка за підсумками 2019-го (уже після проведеного Держстатом перерахунку) зафіксована в 15 з 23 мирних регіонів.

Крім того, в 12 мирних областях зменшився обсяг нефінансових послуг, в 10 - впало сільгоспвиробництво, в 5 - обвалився експорт товарів і послуг, в 4 - скоротився обсяг освоєних капітальних інвестицій, а в 2 - допущений відтік прямих іноземних інвестицій. У новому році глобальні події лише посилили ті негативні тенденції, які вже сформувалися в Україні в цілому і практично в кожній її області.

Голова Житомирської ОДА в рейтингу зайняв 20-ту позицію з 23 можливих. "У Бунечка кар'єрний обвал", - коротко охарактеризували результати роботи глави області автори рейтингу.
 

"Житомирську ОДА з 8 серпня 2019 р. очолює Віталій Бунечко (-49,5 бала). Область потрапила в четвірку аутсайдерів по динаміці промисловості, допустивши спад виробництва на 5,7% у порівнянні з попереднім роком. Найбільший внесок у цей обвал внесли видобувна промисловість і розробка кар'єрів, чия продукція скоротилася на 17,2%. зокрема, видобуток граніту впав на 23,6%, щебеню - на 15,6%. Скорочення виробництва спостерігалося і в інших галузях промисловості Житомирщини, зокрема, в хімічній промисловості (на 12,9%), машинобудуванні (на 9,7%), харчовій промисловості (на 5,4%), енергетиці (на 4,4%), виробництві текстилю та одягу (на 3,4%), виробництві металовиробів (на 3,2%)", - йдеться в рейтингу.


Крім того, наша область увійшла до трійки найгірших по динаміці нефінансових послуг (падіння на 23,5%), в четвірку аутсайдерів за темпами зростання реальної зарплати і за обсягом капітальних інвестицій на душу населення, в шістку відстаючих - по середньомісячній зарплаті і за обсягом експорту товарів і послуг на одного жителя. З іншого боку, Житомирщина увійшла в трійку регіонів з найкращою динамікою чисельності штатних працівників і в шістку - з найменшою заборгованістю по зарплаті на одного працівника.

Варто додати, що за підсумками трьох кварталів 2019 року Віталій Бунечко знаходився на 22-й позиції. Його попередник Ігор Гундич в цьому ж році зайняв 11-е місце.
 

Рейтинг губернаторів

Клікабельне
Поділитись

Новини по темі: