26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Житомирський санаторій «Лісовий берег» можуть перепрофілювати в гуртожиток. ФОТО

Житомирський санаторій «Лісовий берег» можуть перепрофілювати в гуртожиток. ФОТО

  • 12 червня, 2020 8:34
Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег», що знаходиться у передмісті Житомира, через відсутність фінансування можуть перепрофілювати.

Як пояснили в обласній раді, Національна служба здоров‘я України вже не фінансуватиме такі заклади, адже вони не надають медичних послуг, а Бюджетний кодекс України забороняє утримувати санаторії з місцевих бюджетів.
 

«У середньому у закладі одночасно може перебувати до 90 дітей. Минулого року оздоровилось понад 500 дітей. Роботу закладу забезпечують майже 140 працівників. Заклад надає фтизіатричну допомоги дітям віком від 3-х до 17-и років включно. Загальна площа санаторію 8,5 тис. кв.м. Будівлі санаторію зведені ще у 1996 році, і з того часу матеріальна-технічна база закладу майже не оновлювалась», - розповіла про заклад директорка Людмила Кириєнко.




Голова облради Володимир Ширма зазначив, що будемо розглядати різні шляхи використання санаторію.
 

«Шукатимемо різні варіанти, як у подальшому використовувати комунальний заклад. Можливий вихід із ситуації – це перепрофілювання санаторію. Це може бути або влаштування соціального гуртожитку для дітей-сиріт, або розглянемо можливість переведення частини пацієнтів з психоневрологічних інтернатних установ області,  адже деякі з них переповнені. Будемо вирішувати. Але у будь-якому випадку для перепрофілювання санаторію потрібно вкладати значні кошти, аби зробити ремонт, оновити майно тощо, тобто створити відповідні умови», - висловився голова обласної ради.


Питання комунального санаторію та його подальшу долю вирішуватимуть депутати на засіданні постійної комісії обласної ради з питань  охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.











Поділитись

Новини по темі: