16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирська лікарня готується виходити з карантину і відновлювати прийом пацієнтів

Житомирська лікарня готується виходити з карантину і відновлювати прийом пацієнтів

  • 19 травня, 2020 11:40
У Житомирі два тижні тому через спалах COVID-19 серед медичних працівників на карантин закрили міську лікарню №2 імені Павлусенка. 

Як сьогодні працює медичний заклад, у якому стані перебувають інфіковані медики та коли відновлять прийом пацієнтів - повідомляє сайт Житомир інфо.
 

«На період, коли ми закривалися, у нас знаходилися пацієнти в реанімації та в деяких відділеннях, яких ми не змогли виписати або перевести в інші лікувальні заклади ... Ходить на роботу економічний відділ, бухгалтерський відділ і ті працівники, які надають допомогу цим трьом пацієнтам», - розповів директор КП «Лікарня №2 ім. В. П. Павлусенка» Ігор Кухарук.


COVID-19 діагностували у 23 медпрацівників закладу, наразі їхній стан задовільний.
 

«Двоє з них перебувають на лікуванні у першій міській лікарні. Інші перебувають в домашніх умовах і чекають повторних результатів. На самоізоляції, відповідно до цих 23, перебуває 37 працівників. Їхній стан абсолютно задовільний і почувають вони себе нормально. Щоб вони вийшли на роботу також потрібно провести ПЛР-діагностику. Якщо буде нормально, то в середу чи четвер лікарня буде відкрита», - каже Ігор Кухарук.


Перед відновленням роботи у відділеннях мають провести дезінфекцію, а усі працівники повинні пройти ПЛР-тестування. Також керівництво закладу зауважує, що у лікарні будуть готові проводити планову госпіталізацію пацієнтів.

Нагадаємо, за минулу добу в Житомирській області лабораторним шляхом підтвердили 9 нових випадків захворювання на коронавірус.
Поділитись

Новини по темі: