26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Карантин на пляжі: МОЗ дозволить українцям засмагати і купатися

  • 18 травня, 2020 12:19
Міністерство охорони здоров'я, незважаючи на пандемію коронавірусу, дозволить українцям відвідувати пляжі, купатися в морях і річках. Про це під час брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, сонячні промені і морська сіль знищують збудників коронавірусної інфекції.
 

"У цьому сезоні ми зможемо купатися. Ми провели певні консультації з Інститутом епідеміології та інфекційних захворювань НАМН (Національна академія медичних наук України - ред.) і фахівці підтвердили, що морська сіль спільно з ультрафіолетовими сонячними променями знищує збудника коронавірусної інфекції, тому буде дозволено відкрити пляжний сезон в Україні", - розповів Ляшко.


Він зазначив, що незважаючи на те, що за даними вчених, збудник може виживати в прісній воді, в річках з проточною водою інфікуватися досить складно. Це може бути тільки при близькому контакті.

"Тому і щодо річкового пляжного сезону також МОЗ надаватиме дозвіл працювати в цьому сезоні відпочинку", - підкреслив головний санлікар.

Ляшко додав, що людям з групи ризику (старше 60 років і з хронічними захворюваннями) все ж краще не відвідувати пляж. Медики також рекомендують дотримуватися дистанції в два метри, а персонал пляжу повинен буде носити захисні маски.

Як повідомляв "Журнал Житомира", у Житомирі вже почали підготовку до старту купального сезону.
Поділитись

Новини по темі: