25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирянин перейшов на бік ворога. СБУ звинувачує в держзраді колишнього офіцера космічного агентства

Житомирянин перейшов на бік ворога. СБУ звинувачує в держзраді колишнього офіцера космічного агентства

  • 4 травня, 2020 10:40
Слідчі Служби безпеки України заочно повідомили про підозру колишньому офіцеру ЗСУ з Житомира, який у 2014 році зрадив військову присягу та перейшов на бік окупантів.

Як зазначають у спецслужбі, досудовим слідством встановлено, що мешканець Житомира у 1999 році закінчив один із вітчизняних вишів, що готує фахівців у галузі наземного та бортового військового зв’язку. Після навчання офіцер продовжив службу у Національному космічному агентстві України.
 

"У 2012 році його було призначено на посаду в Національному центрі управління та випробування космічних засобів у Євпаторії. У межах виконання посадових обов`язків він мав безпосередній доступ до відомостей, які мають важливе оборонне та економічне значення, зокрема до новітніх дослідно-конструкторських і проектних розробок у галузі дослідження космічного простору", – інформує пресцентр СБУ. 

 

Після інтервенції Росії у 2014 році офіцер перейшов на бік ворога, а згодом набув російське громадянство і вступив до військ повітряно-космічної оборони країни-агресора.

"Слідчі та кіберфахівці СБУ зібрали вичерпну доказову базу вчинення офіцером злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Наказом міністра оборони України зрадника позбавлено офіцерського звання", – додає спецслужба.

Нагадаємо, столичний суд визнав винним у державній зраді і створенні терористичної групи житомирянина, полковника ЗСУ Івана Без'язикова.

Поділитись

Новини по темі: