25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • На головний майдан Житомира повернуть стару розмітку: схема руху

На головний майдан Житомира повернуть стару розмітку: схема руху

  • 15 квітня, 2020 8:32
  • 1
У Житомирі на Соборному майдані повернуть стару "грушеподібну" розмітку. Майдан планують перекрити 21 та 22 квітня для нанесення нової-старої розмітки.

Про це повідомляється в проєкті рішення виконкому, розміщеному на сайті мерії квітня.

"З метою забезпечення безпеки руху громадського транспорту та пішоходів на майдані Соборному та зміни схеми руху відповідно до статей 30, 32 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", виконавчий комітет міської ради вирішив ... 21 та 22 квітня 2020 року організувати перекриття руху транспорту на майдані Соборному з метою введення в дію схеми організації дорожнього руху", – йдеться у документі.

У додатку до проєкту рішення опублікована схема руху транспорту, яка діяла на Соборному до жовтня 2019 року.



Як повідомляв "Журнал Житомира", весною 2019 року в Житомирі відбувся всеукраїнський містобудівний конкурс на кращу концепцію реконструкції центральних майданів міста - Соборного та Перемоги. Переможцем стала проєктна пропозиція ЛКП "Інститут просторового розвитку". Проєктом пропонувалося зменшити автомобільне кільце на Соборному майдані, а вільні зони перетворити в локації для відпочинку. Нову схему руху не затверджувала патрульна поліція, проте після внесення правок і виправлення недоліків, правоохоронці дали "зелене світло" на реалізацію проєкту. У листопаді проєкт почали втілювати на головному майдані Житомира. Водії неоднозначно зустріли нововведення і багато хто просив повернути старий варіант розмітки. А багатьом житомирянам навпаки - сподобалася ідея зі зменшенням "автомобільної" частини головного майдану міста.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Роман Мудрак
15 квітня, 2020 13:44:11

Логічний кінець цілої епопеї. Бажано на центральних вулицях взагалі намалювати хоча б якусь розмітку до зими.