17 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • СБУ «накрила» в Житомирі підпільний цех, де виготовляли неякісні антисептики. ФОТО

СБУ «накрила» в Житомирі підпільний цех, де виготовляли неякісні антисептики. ФОТО

  • 8 квітня, 2020 12:53
Служба безпеки України виявила у промзоні Житомирі підпільний цех, в якому виготовляли контрафактні дезінфікуючі засоби. За попередніми даними, незаконне виробництво та збут неякісних антисептиків організували троє житомирян.

Одна із спільниць раніше працювала на місцевому підприємстві, яке легально виготовляє антисептик.

Співробітники СБУ задокументували, що виробництво контрафактних дезінфікуючих засобів відбувалося кустарним способом із використанням сировини сумнівного походження за невідомою рецептурою без жодних дозвільних документів та контролю якості.

Масштабніше виробництво підробленого антисептику також «накрили» у столиці. Там у нежитлових приміщеннях налагодили виготовлення не лише «вітчизняних» дезінфікуючих засобів, а й антисептику «стандарту ЄС».
 

«Готову продукцію під виглядом відомих марок вітчизняних та європейських дезінфікуючих засобів зловмисники збували на території нашої держави через аптечні мережі, у тому числі комунальні, та інтернет-магазини», – інформує пресгрупа УСБ України у Житомирській області.


Під час санкціонованих слідчих дій за місцями виробництва фальсифікату у Житомирі та на Київщині правоохоронці виявили майже 70 тисяч літрів спиртовмісної речовини «етанол», приблизно 10,5 тисячі літрів готової фальсифікованої продукції.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності. Додатково перевіряється механізм збуту неякісного антисептичного засобу до аптечних закладів, особливо з огляду на ажіотаж, пов'язаний із загрозою поширення коронавірусної інфекції.









Поділитись

Новини по темі: