20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Житомирська область отримала від бізнесмена Вадима Новинського 3000 тестів на коронавірус

Житомирська область отримала від бізнесмена Вадима Новинського 3000 тестів на коронавірус

  • 7 квітня, 2020 16:07
Житомирська область отмала в якості благодійної допомоги 3 тисячі тестів на коронавірус. Тести вироблені у Південній Кореї. 

Як інформує Житомирська ОДА, тест-системи в нашу область передав бізнесмен Вадим Новинський. Українська Православна Церква допомагала в транспортуванні тестів.
 

«До обласного лабораторного центру надійшло 3 тисячі тестів від благодійного Фонду  Вадима Новинського. Така допомога є прикладом злагодженої співпраці представників влади та бізнесу. Наразі в області є 5 тисяч тестів на визначення коронавірусу, 277 тисяч масок, 20 тисяч респіраторів, понад 2,5 тисячі костюмів біозахисту, 2 тисячі захисних окулярів», – зазначив заступник голови ОДА Віктор Градівський.


Директор Житомирського обласного лабораторного центру Зіновій Парамонов повідомив, що раніше від Міністерства охорони здоров’я України Житомирщина отримала 18 наборів тест-систем китайського виробництва, 30 наборів тест-систем виробництва Південної Кореї. Також в області купували чотири набори  для тестувань виробництва Німеччини.

Вірусолог лабораторного центру Оксана Бояльська пояснила, що одна тест-система китайського виробництва розрахована на 96 реакцій, до яких входять позитивні та негативні контролі. Корейська 1 тест-система розрахована на 100 реакцій, а німецька – на 50-70 реакцій.

За її словами, усі ці тест-системи перевірені, підходять для обладнання лабораторного центру, з ними працюють і вони дають коректні результати.

Поділитись

Новини по темі: