26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирі чоловік відкрив стрілянину з автомата по поліцейським, які приїхали його затримати. ФОТО

У Житомирі чоловік відкрив стрілянину з автомата по поліцейським, які приїхали його затримати. ФОТО

  • 27 березня, 2020 12:25
У Житомирі під час затримання чоловіка, який переховувався від покарання за вчинені раніше злочини, той вистрелив у поліцейських з автоматичної зброї. Подія сталась увечері 26 березня в одному з будинків по вулиці Небесної Сотні.

Як повідомили "Журналу Житомира" у поліції Житомирської області, чоловік знаходився у розшуку з листопада 2019 року.
 

"Чоловік був засуджений до 5 років позбавлення волі за вчинення низки злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків. Він переховувався від відповідних органів та ухилявся від визначеного судом покарання, а відтак з листопада 2019 офіційно був оголошений у розшук. У нас була інформація про його перебування у квартирі по вулиці Небесної Сотні. Тож оперативники виїхали для її перевірки та затримання чоловіка", - розповів начальник Житомирського відділу поліції Сергій Крошко.


Під час затримання поліцейським знадобилась термінова допомога колег. Викритий чоловік почав чинити опір правоохоронцям та вистрелив у їх бік із автоматичної зброї й поцілив у стіну. Для захисту присутніх у квартирі людей поліцейська ТОР застосувала зброю. Унаслідок пострілів ніхто не постраждав. 

На місце негайно прибули працівники Управління карного розшуку та спецпризначенці КОРД.
 

"Найперше, оцінивши ситуацію, було прийнято рішення провести перемовини із чоловіком. У результаті вдалося його обеззброїти, а потім і затримати", - повідомив заступник начальника ГУНП Житомирщини В’ячеслав Пашковський.


У ході невідкладних слідчих дій у квартирі, де проживала сім’я затриманого, поліцейські вилучили автоматичну зброю югославського виробництва з глушником калібру 7,62 мм та магазин з 26 набоями. Окрім того, у ході обшуку виявлено та вилучено поліетиленові пакети із порошкоподібною речовиною та згорток із рослинною масою. Усе направлено на експертне дослідження.

За сукупністю вчинених злочинів 35-річному чоловікові може загрожувати позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув’язнення. 



Поділитись

Новини по темі: