29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • До житомирської лікарні госпіталізували 10-місячну дитину з підозрою на коронавірус

До житомирської лікарні госпіталізували 10-місячну дитину з підозрою на коронавірус

  • 18 березня, 2020 15:04
У Житомирській області госпіталізували до інфекційного відділення 10-місячну дитину з підозрою на коронавірус, яка разом із батьками повернулася з Польщі.

Про це під час брифінгу розповів начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик, повідомляє Укрінформ.
 

«Вчора близько 23.00 надійшов виклик від сім’ї. Батько дитини пояснив ситуацію, туди виїхала швидка допомога. Сім’я 7-9 березня перебувала в Польщі разом із дітьми, 10 березня повернулася, а 13-го почалися перші ознаки респіраторної вірусної інфекції. Приїхала підготовлена бригада екстреної медичної допомоги, забрали маму з 10-місячною дитиною у селі Бердичівського району», - повідомив Суслик.


За його словами, наразі дитина разом із мамою перебуває в інфекційному відділенні. У жінки клінічних даних про захворювання немає, а дитина в стані середньої важкості.
 

«Експрес-тест на коронавірус негативний, але буде проводитися ПЛР-діагностика (полімеразно ланцюгова реакція) для того, щоб остаточно виключити або підтвердити це захворювання», - додав Суслик.


Він зауважив, що на момент прибуття медиків батька дитини вдома не було, хоча з телефонної розмови лікарі почули як він кашляв. Наразі сімейні лікарі працюють над тим, аби чоловік звернувся за медичною допомогою в телефонному режимі. Крім того, з хворим немовлям контактували ще одна 5-річна дитина і бабуся.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА також повідомив, що в Овруцькій райлікарні перевірять ще 2 пацієнтів з підозрою на коронавірус, один з яких повернувся із Польщі.

Нагадаємо, станом на ранок 18 березня в Україні було виявлено 14 хворих на короновірус, двоє з яких вже померли.
Поділитись

Новини по темі: