20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Хто ти, бл#дь, той розумник логістичних наук з ОДА?»: Валерій Харчишин розповів, як проходив тест на коронавірус

«Хто ти, бл#дь, той розумник логістичних наук з ОДА?»: Валерій Харчишин розповів, як проходив тест на коронавірус

  • 17 березня, 2020 12:49
Повернувшись з подорожі по Італії, коли в країні вже була в розпалі епідемія коронавірусу, Валерій Харчишин став відчувати всі симптоми COVID-19: сухий кашель, ускладнене дихання, температуру, високий тиск. Порадившись зі страховим агентом, лідер гурту "Друга Ріка" звернувся у швидку допомогу.

А далі почалося те, що фронтмен гурту "Друга ріка", Валерій Харчишин описав як трагічний блокбастер "COVID-19, або Вітаємо Коронавірус в Україні".
 

"Я один з тих хто опинився у групі ризику, повернувшись з Італії в період спалаху епідемії і згодом відчув усі симптоми вірусу, описаного в анамнезах COVID-19. Відповідно, порадившись зі страховою, мені рекомендували звернутися до "швидкої"", - поділився Харчишин на своїй сторінці в Facebook.


За словами виконавця, "швидка" з передмістя Києва повезла його в місто Біла Церква.
 

"Обстеження та госпіталізація є вимушеним, а не обов’язковим кроком і стала для мене єдиною опцією, бо у "багажнику": сухий кашель, задишка, температура, високий тиск, контакти з потенційно зараженими в італійській лікарні, відвідані аеропорти у Мілані, Римі, Туріні, Празі та подорож за кермом з Ломбардії до Лігурії зупинками у людних місцях. Знову ж таки, подорож - не для розваги", - пояснив Валерій.


Харчишин поділився, що в Білу Церкву його повезли, оскільки "пройти тест по-іншому" на коронавірус йому не запропонували.
 

"Після кількох марних пропозицій змінити маршрут до Центральної Київської лікарні, ви наважитесь відпустити "швидку", щоб дістатися власним авто/таксі/з другом, аби не займати оперативну машину кількагодинною подорожжю до сусіднього міста, бо раптом, бригаді за викликом доведеться їхати рятувати життя, замість прогулянки до БЦ, але вам точно відмовлять...Бо на своєму авто - "нєпаложено". Хтозна, може й логічна інструкція, але ж не за 100км!!! І ось, за якихось півтори години, ви в омріяному "інфекційному" відділенні лікарні N3 Білої Церкви", - розповів Валерій, як опинився в іншому місті.


Однак, на місці з'ясувалося, що ніяких тестів в лікарні немає. І що зараз вони є в іншому місті - Ірпені, звідки і їхала швидка.
 

"Кортше, забудьте про мій сумно- нудний текст, бо я лише хотів спитати —  хто ти, блядь, той розумнику логістичних наук з ОДА??? Який кліщ укусив тебе і уповноважив на таке рішення? Для чого відвозити людей у непідготовлену лікарню з підозрою на екзотичну інфекцію, щоб потім відвозити матеріали тестів туди,  звідки  вони фізично приїхали? Чи дивився ти хоч  раз на карту області? Чи знаєш -  скільки пустих диспансерів географічно та адміністративно розташовано поруч з містом у віддалених від житлових кварталів лісових зонах, а не посеред житлового району Білої Церкви? Чи не кияни - якісь не ті люди? Хто ти, довбню?  Перепрошую, може довбине...", - зазначив Харчишин.


В результаті з'ясувалося, що лікарня встигла за власні кошти придбати експрес-тести, однак ті не показують достовірний результат. А показує його ПЛР-тест, матеріал з якого повинні привезти назад до Києва в єдину призначену для цього лабораторію.
 

"Тест таки зробили у неділю (потрапив у п’ятницю) у спецлабораторії Києва, що показав негативний результат, але, за рентгеном у мене виявили односторонню пневмонію, яка дозволила мені залишити бокс N1 з прекрасним виглядом на білу церкву у Білій Церкві", - повідомив Валерій.


Наостанок Харчишин заспокоїв фанатів, що за час його триденного перебування у Білій Церкві жодного нового хворого туди не привезли, і порадив дотримуватися банальних правил гігієни і самоізоляції.
 

"Все добре. У приватній клініці, допомога не потрібна! Для підтримки спокою. За час мого триденного перебування в Білій Церкві, жодного нового" хворого "не привезли. Поверх був повністю порожній. Будь ласка, не втрачайте розуму, але дотримуйтеся банальних засобів гігієни і самокарантину, замість того щоб бігати по магазинах, знищуючи річні запаси масок, експрес-тестів, гречки батарейок і туалетного паперу, якщо, звичайно, ви її не збираєтеся їсти для профілактики. Кажуть - допомагає тільки хорватського і чорногорського зразка! Будьте здорові! Бережіть себе і близьких!" - резюмував Харчишин.






Поділитись

Новини по темі: