20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Влада Житомира закликає Президента та Уряд в умовах карантину підтримати бізнес

Влада Житомира закликає Президента та Уряд в умовах карантину підтримати бізнес

  • 17 березня, 2020 11:45
Сьогодні, 17 березня, у Житомирі проходить закрита позачергова сесія міської ради. Під час засідання депутати прийняли зверненя до Офісу Президента України, Верховної ради України, Кабінету Міністрів України щодо вжиття заходів для підтримки малого і середнього бізнесу.

Так, депутати пропонують запровадити «податкові канікули», ввести мораторій на перевірки, скасувати ЄСВ і ПДФО.
 

«Ми, депутати Житомирської міської ради підтримуємо запроваджені на державному рівні заходи щодо недопущення поширення короновірусної інфекцїї COVID-19 та на період дії обмежувальних заходів вважаємо за необхідне:  

- запровадити «податкові канікули», подовжити терміни для сплати податків та  відтермінувати зобов'язання щодо подання податкових декларацій для платників податків.

- ввести мораторій на перевірки суб’єктів господарювання;

- ввести тимчасові пільги для компаній, що зіткнулися зі скороченням прибутку внаслідок прийнятих Урядом заходів щодо боротьби з пандемією: частково компенсувати збитки, відшкодувати відсоткові платежі по кредитах.

- скасувати ЄСВ і ПДФО для суб’єктів господарювання, які не скорочують персонал в умовах спаду ділової активності і простою виробництва»
,  - йдеться у зверненні.


Загалом, депутати міської ради за звернення проголосували, але з рекомендаціями доопрацювання даного документу.

Нагадаємо, в Житомирі посилюється карантин: 17 березня, закривають заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек і АЗС. З 19 березня 2020 року не будуть працювати: заклади ресторанного господарства, кафе, бари (крім онлайн-доставки), ринки.

Поділитись

Новини по темі: