25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • В мерії розповіли, хто буде контролювати дотримання карантину в Житомирі

В мерії розповіли, хто буде контролювати дотримання карантину в Житомирі

  • 12 березня, 2020 13:12
На сайті міської ради 12 березня оприлюднили рішення виконкому про введення обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусу на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади.

Заступниця мера Марія Місюрова у коментарі сайту Житомир інфо розповіла, хто контролюватиме дотримання запроваджених обмежень.
 

«Контроль розписаний у плані, який в нас є, створена мобільна робоча група, яка перевіряє, туди входять фахівці з медицини, освіти, транспорту, департаменту економічного розвитку. Також буде підключатися поліція для контролю за годинами роботи розважальних закладів (мають працювати до 22:00 – ред.), контролюватиме й наша муніципальна інспекція. Ще будуть перемовини з приватними структурами», - повідомила заступниця мера.


Вона також уточнила, що вранці 12 березня відбулася зустріч заступниці мера Світлани Ольшанської, представників департаменту економічного розвитку та управління охорони здоров’я з власниками кінотеатрів, розважальних зон та мережевих супермаркетів.
 

«Всі керівники підприємств, незалежно від форми власності, повинні бути свідомими, а виконання розпорядження будемо перевіряти. Але, в першу чергу, самі люди мають бути свідомими. Також бажано щоб діти залишалися вдома, щоб батьки це усвідомлювали, бо якщо всі будуть гуляти по різних закладах та торгових центрах – ситуація може погіршитися», - наголосила Марія Місюрова.


Обмежувальні заходи на території Житомира та міської ОТГ з 12 березня до 3 квітня

 
  • Призупинити освітній процес у дошкільних навчальних закладах, закладах загальної середньої освіти всіх типів та форм власності, 1-4 класах навчально-виховних комплексів, закладах позашкільної освіти, закладах професійно-технічної освіти, Міському культурно-спортивному центрі Житомирської міської ради, ДЮСШ з футболу «Полісся», комунальних початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах, музичних та художній школах.
 
  • Рекомендувати керівникам навчальних закладів інших типів та форм власності, розташованих на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади, тимчасово призупинити освітній процес.
 
  • Ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 60 та більше осіб, за винятком заходів державної та місцевої необхідності.
 
  • Обмежити проведення спортивних заходів, за винятком їх проведення без глядачів лише з дозволу міжнародних та національних спортивних організацій.
 
  • Призупинити роботу театрів, кінотеатрів, тощо.
 
  • Призупинити роботу розважальних центрів (закладів) та розважальних зон в торгових, торгово-розважальних центрах.
 
  • Обмежити роботу до 22.00 години для закладів ресторанного господарства, сфери послуг (крім торгових та медичних), для яких встановлено цілодобовий режим роботи.
Поділитись

Новини по темі: