17 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • МОЗ направить до Житомира тест-системи для виявлення коронавіруса

МОЗ направить до Житомира тест-системи для виявлення коронавіруса

  • 12 березня, 2020 10:12
МОЗ України придбав велику партію швидких тестів на коронавірус COVID-19. Про це повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці в Facebook в середу, 11 березня.

Відзначається, що всього закуплено 19600 упаковок тестів і це дозволить протестувати більше 90 тисяч чоловік.
 

"Ми закуповуємо швидкі тести на грип А + В (для виключення грипу та переходу на дослідження коронавіруса), набір реагентів для виявлення коронавіруса і швидкі тест-системи на COVID-19, які дозволять проводити дослідження безпосередньо біля ліжка хворого", - йдеться в повідомленні.


У МОЗ додали, що тест-системи виробництва Німеччини для виявлення COVID-19 додатково направлено в вісім регіонів України: Житомир, Тернопіль, Дніпро, Вінницю, Київ, Рівне, Львів, Запоріжжя.

"Це прискорить процес проведення перевірки на COVID-19. Станом на зараз вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров'я повністю справляється з існуючими зразками", - зазначили в МОЗ.

При цьому кількість направлених в регіони тест-систем не уточнюється. В даний час прийом замовлення на закупівлю тест-систем від інших областей триває.

Як повідомляв "Журнал Житомира", до медичних установ Житомира, не чекаючи поставок МОЗ, закупили тести для виявлення коронавіруса.
Поділитись

Новини по темі: