25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Рада звільнила генпрокурора України Руслана Рябошапку

  • 6 березня, 2020 8:35
Верховна Рада на позачерговому вечірньому засіданні 5 березня проголосувала за висловлення недовіри генпрокурору Руслану Рябошапці. За проголосували 263 нардепа.

Голоси за звільнення генпрокурора віддали 179 членів фракції "Слуга народу", 36 з ОТЗЖ 0 з "Європейської солідарності", 0 з "Батьківщини", 15 з групи "За майбутнє" 0 від "Голос", 16 з групи "Довіра" і 17 позафракційних, повідомляє "Лівий берег".

В заключному слові перед голосуванням Рябошапка перерахував досягнення роботи прокуратури під його керівництвом, в тому числі і в справах, що стосуються війни на Донбасі.

"Ми створили спеціальний департамент, який збирає і передає в міжнародні суди докази збройної агресії Росії. Ми створили підрозділ, який співпрацює з рідними загиблих", - пояснив він.

На закінчення промови він заявив, що йде, "щоб повернутися".
 

"Постанова побудована на відкритій брехні і маніпуляції. Мене не цікавить думка Бужанського про реформу прокуратури. Для мене найкраща оцінка і відповідь до цієї постанови - лист батька вбитої Катерини Гандзюк, у якого нарешті з'явилася надія, що вбивці його дочки будуть покарані. Я не став нічиїм слугою. Я був і є незалежним. А незалежного прокурора не може бути примусити, його можна тільки звільнити. і я йду, але я йду, щоб повернутися", - заявив Рябошапка, відмовившись відповідати на запитання нардепів.


Наступного тижня можливе ще одне позачергове засідання Верховної Ради для голосування за нового генерального прокурора. Кандидатом на пост є нардеп Іонушас.
 
Поділитись

Новини по темі: