20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Водії, продавці, бухгалтери: названі найпопулярніші вакансії на ринку праці Житомирщини

Водії, продавці, бухгалтери: названі найпопулярніші вакансії на ринку праці Житомирщини

  • 26 лютого, 2020 18:11
Житомирський центр зайнятості опублікував перелік найпопулярніших вакансій вобласті. Так, кожна третя вакансія пропонується на підприємствах переробної промисловості, 15% – в торгівлі; по 8% – у державному управлінні та у закладах освіти; 6% – на транспорті, у сільському, лісовому господарствах та в охороні здоров’я.

За професійними групами найбільший попит роботодавців спостерігався на робітників з обслуговування, кваліфікованих робітників з інструментом, працівників сфери торгівлі та послуг, представників найпростіших професій.

У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників – це водії, швачки, слюсарі, верстатники деревообробних верстатів, електромонтери, електрогазозварники.

Також затребувані працівники сфери послуг: продавці, кухарі, охоронники, молодші медичні сестри, офіціанти, бармени, поліцейські патрульної служби.



Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи: бухгалтерів, медичних сестер, спеціалістів державної служби, вчителів.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, укладальники-пакувальники, вантажники, прибиральники.

Найбільшу зарплату у січні пропонували претендентам на вакансії начальника виробництва і мийника-прибиральника рухомого складу (по 15 тис. грн), комплектувальника проводів (14 тис. грн), слюсаря-монтажника технологічних трубопроводів (13 тис. грн), водія тролейбуса (11 тис. грн).

Актуальні вакансії в Житомирі можна знайти тут
Поділитись

Новини по темі: