28 березня, 2024
Ми в соцмережах

У Росії посадили до в'язниці житомирського активіста Ігоря Пірожка

  • 26 лютого, 2020 13:37
Житомирський активіст і колишній учасник організації "Правий сектор" Ігор Пірожок засуджений в Росії на 4 роки колонії загального режиму.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу управління ФСБ по Москві і Московській області.

Пиріжок визнаний винним за ч. 1.1 ст. 282.2, ч. 2 ст. 282.2 і ч. 2 ст. 205.2 КК Росії (організація і участь в діяльності екстремістської організації, виправдання терористичної діяльності).

"Вступив в законну силу вирок 2-го Західного окружного військового суду щодо громадянина України Ігоря Пірожка 1968 року народження, активного учасника української праворадикальної організації "Правий сектор", забороненої на території Російської Федерації у зв'язку із здійсненням екстремістської діяльності", - йдеться в повідомленні.

За даними ФСБ, в січні 2018 року Пірожок приїхав в московський регіон, щоб зайнятися збільшенням чисельності членів "Правого сектора". Він спробував залучити до діяльність організації двох чоловік, але вони відмовилися вступати в неї і повідомили про дії Пірожка в правоохоронні органи.

Ігор Пірожок - уродженець Одеської області, тривалий час жив у Росії. Після повернення в Україну був одним із лідерів "Правого сектора" у Бердичеві, згодом переїхав до Житомира. В Україні Пірожок мав проблеми із законом: йому закидали, зокрема, створення підпільної порнокіностудії в Одесі. В січні 2018 року колишній член громадської ради при Житомирській облдержадміністрації Ігор Пірожок, якого засудили до трьох років позбавлення волі за зберігання зброї та боєприпасів, повідомив, що виїхав за межі України. У квітня 2018 року Пірожок був затриманий в Росії
Поділитись

Новини по темі: