20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Бунечко розповів, чому головний стадіон області не включили до «Великого будівництва»

Бунечко розповів, чому головний стадіон області не включили до «Великого будівництва»

  • 21 лютого, 2020 13:58
У березні в Житомирській області стартує урядова програма "Велике будівництво". Проте, реконструкцію житомирського стадіону "Полісся" не включили до програми.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко в коментарі сайту "Перший Житомирський" пояснив, що проект більше не буде фінансуватися з коштів ДФРР. Якщо буде фінансування, завершити стадіон планують у цьому році.
 

"5 березня буде відбуватися у нас сесія, де ми будемо перерозподіляти кошти. У нас насправді, на жаль, уже вичерпано можливості використання коштів ДФРР на будівництво цього стадіону і у нас немає абсолютної впевненості у тому, що ці кошти будуть розподілені. У мене є моя суб'єктивна (думка) і я буду на тому настоювати, щоб депутати проголосували, щоб виділити порядка 15 мільйонів. І я впевнений, що депутати проголосують. Я впевнений поки що не як посадова особа, а як людина, яка буде на тому настоювати, аргументувати.

І у випадку виділення цих додаткових 15 мільйонів, я можу сказати, що стадіон буде введений у цьому році. Перша черга, ми зараз говоримо про першу чергу.

У програму "Велике будівництво" подавали ті об'єкти, в яких ми 100-% впевнені, які будуть введені в цьому році. Існує загроза, що якщо кошти (на стадіон, – ред.) будуть неперерозподілені, то у нас можуть виникнути складності по фінансуванню цього стадіону.

Більше того, коли я захищав програму "Велике будівництво" перед прем'єр-міністром, у примітках були об'єкти, на які у нас не вистачає фінансування, але ми бачимо їх у пріоритетах. У мене було два об'єкти, один із яких – стадіон "Полісся". 

Я звернувся також до прем'єр-міністра з проханням виділити додатково 15 мільйонів. Ми маємо зараз дві ситуації: я дуже розраховую, що ці кошти нам виділить, можливо, уряд. Тоді ми зможемо кошти, які просимо у ради, використати на інші проекти"
, – розповів Бунечко.


Якщо ж коштів із державного чи обласного бюджету не виділять, Бунечко запевнив, що має свою дорожню карту: "Зніму шапку і піду – знаю вже, куди ходити за додатковими коштами".

Нагадаємо, Віталій Бунечко після призначення на посаду голови Житомирської обласної державної адміністрації продовжив традицію чотирьох своїх попередників і пообіцяв добудувати стадіон "Полісся".
Поділитись

Новини по темі: