19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі розпочався етап Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року». ВІДЕО

  • 14 лютого, 2020 8:32
У Житомирі 13-го лютого розпочався обласний етап Всеукраїнського конкурсу "Вчитель року". Кращих освітян Житомирщини визначатимуть серед викладачів хімії, історії, зарубіжної літератури, початкових класів та образотворчого мистецтва.

Зокрема, вчителя року предмету "Образотворче мистецтво" обиратимуть з 21-го педагога, інформує "Суспільне".

Вчителі вже показували візитівку власних досягнень та складали тести з педагогіки та психології.

"Вміти побачити навколишній світ. Якщо я його бачу, то і дітям зможу показати", - це одне із основних правил викладання образотворчого мистецтва для учасниці конкурсу Ольги Асмолової із Вчорайшого Ружинського району.

Жінка також сказала, що до конкурсу долучилася не заради перемоги.
 

"Я хочу, щоб мене побачили. І перш у мене була мета, щоб мене атестували, як вчителя образотворчого мистецтва. Бо я вчителька трудового навчання, основ здоров’я і мистецтва. І я б хотіла, щоб мене атестували саме з предмету образотворчого мистецтва. А ще мені треба вийти з цього кокону, з цього вакууму для спілкування з людьми", - говорить педагог.

 

Людмила Свідерська працює вчителем образотворчого мистецтва 17 років у Новоград-Волинському. Розповіла, що до конкурсу долучилася тому, бо хотіла показати себе і подивитися на інших. 
 

"Я практикуючий художник, у якого хобі – педагогіка. Незважаючи на те, що в наших українських школах образотворче мистецтво не вважають важливим предметом, але тільки з погляду художника, з погляду творчої людини можна оцінити гідно, що таке малювання, наскільки воно сильно впливає на дитину, на її розвиток", - розповіла Людмила Свідерська.


За словами заступника директора обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Миколи Сюравчика, на основі візитівки та тестів на початку березня з п’ятірки кращих оберуть переможця, який і представить Житомирщину на Всеукраїнському етапі у квітні 2020-го року.
Поділитись

Новини по темі: