20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Стали відомі деталі трагедії під Житомиром: у скоєні ДТП підозрюється військовий

Стали відомі деталі трагедії під Житомиром: у скоєні ДТП підозрюється військовий

  • 12 лютого, 2020 11:27
Майор Національної гвардії підозрюється у тому, що, перебуваючи за кермом, збив перехожого та залишив його помирати на дорозі у передмісті Житомира. За інформацією військової прокуратури Житомирського гарнізону, автомобіль, який 1 лютого смертельно травмував чоловіка на автодорозі Київ-Чоп поблизу села Глибочиця Житомирського району, належить військовому. 

За інформацією видання 20 хвилин, у процесі розслідування ДТП правоохоронці встановили, що автомобіль належить нацгвардійцю, тому справу передали до Державного бюро розслідувань. 

Як повідомляв «Журнал Житомира», загиблим внаслідок ДТП виявився 24-річний житомирянин Владислав Лютик. Зі слів друзів загиблого, він телефонував їм о 4-й ранку 1 лютого і просив викликати таксі, а також казав, що не пам’ятає, як опинився у Глибочиці, розташованій за 7 км від Житомира. Відомо, що увечері перед смертю Владислав з друзями вживав спиртне.



Винуватець аварії, який смертельно травмував 24-річного хлопця, переконує, що Владислав Лютик з’явився на дорозі зненацька і відреагувати на це було неможливо. Також невідомо, чи був майор Нацгвардії у нетверезому стані. Розслідування справи триває. Правоохоронці збирають докази провини водія, щоб повідомити йому про підозру. 

«На даний момент встановлено особу, яка може бути причетна до скоєння даного ДТП. Однак ми ніде нікому не коментували, що людину збив саме майор Нацгвардії. Такої інформації на даний момент немає. Ми всюди даємо коментар, що дійсно, у військовій прокуратурі порушено кримінальну справу за фактом ДТП, де загинула людина 95-го року народження в ніч з 31 січня на 1 лютого 2020 року біля села Глибочиця. Після проведення оперативно-розшукових заходів встановлена ймовірна причетність до даного злочину військовослужбовця. У зв'язку з цим, слідство було передано з цивільної у військову прокуратуру, а саме слідство проводиться ДБР у Хмельницькому. На даний момент проводяться слідчі дії, ще йдуть експертизи. Також на даний час ще не повідомлено особі про підозру», – повідомив в.о. військового прокурора Житомирського гарнізону Олексій Рихлюк.
Поділитись

Новини по темі: