29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі хочуть очищати воду вугіллям: за це тариф піднімуть ще на 1 гривню

У Житомирі хочуть очищати воду вугіллям: за це тариф піднімуть ще на 1 гривню

  • 11 лютого, 2020 9:49
КП "Житомирводоканал" намагається покращити якість води, наскільки це дозволяє нинішній стан очисних споруд, ведеться постійний пошук найбільш оптимальних реагентів. Наразі вода краща, ніж в теплий період року, прозора та не має сильного запаху.

На підприємстві говорять, що на якість води суттєво впливає "трубний" фактор: щоб вода не псувалася в трубопроводах - їх потрібно замінювати, що зараз і робиться. На заміну застарілих водопровідних та каналізаційних трубопроводів в рік необхідно витрачати 100 млн гривень.

Щоб позбутися всіх неприємних запахів та присмаків у воді, директор водоканалу Андрій Нікітін запропонував встановити фільтри з активованим вугіллям.

Зі зазначеного питання проведуть два етапи громадських обговорень, і якщо мешканці погодяться на таку ініціативу, тариф буде збільшено орієнтовно на 1 грн.

Нагадаємо, у Житомирі зросли тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. Починаючи з 5 лютого 2020 року, діючий тариф з ПДВ становить: централізоване водопостачання — 11,724 грн/куб. м, централізоване водовідведення — 13,680 грн/куб. м.
Поділитись

Новини по темі: