20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Через аномально теплу зиму під Житомиром прокинулися ведмеді

  • 16 січня, 2020 8:11
У селі Березівка Житомирської області в притулку "Біла скеля" прокинулися троє ведмедів, які спали з листопада. Прокинулися 6 і 10-річні ведмеді, а також 4-річна ведмедиця, передає "Укрінформ".

"Троє ведмедів із нашого притулку, які від листопада спали, сьогодні вперше прокинулися. Вони вийшли, гуляють і гріються на сонечку", - каже Олександр Леонов, який завідує господарством у притулку.

За його словами, ведмедям не спиться через аномально теплу погоду взимку. Відтак, їм потрібна зараз їжа. Ведмедів треба годувати овочами, фруктами, рибою, вареними яйцями, горіхами, медом.

Загалом у притулку наразі перебуває 4 ведмедів. З усіх не залягала у сплячку тільки ведмедиця Чада. Як пояснив Леонов, це може бути пов’язано з її віком, адже тварині 20 років.

За інформацією Житомирського обласного центру з гідрометеорології, 15 січня станом на 13.00 температура повітря у Житомирі становила 5 градусів тепла.

Нагадаємо, ведмежий притулок "Біла скеля" знаходиться під Житомиром в селі Березівка. Він був відкритий в 2012 році. За ведмедиками добре доглядають і годують, при бажанні можна допомогти їм фінансово, вхід на територію безкоштовний. Як живуть в притулку клишоногі можна побачити у фоторепортажі від "Журналу Житомира".
Поділитись

Новини по темі: