16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Хутряна справа: суд виніс вирок чоловікові, який пограбував магазин в Житомирі на 500 тис. грн

Хутряна справа: суд виніс вирок чоловікові, який пограбував магазин в Житомирі на 500 тис. грн

  • 14 січня, 2020 8:57
Корольовський суд Житомира виніс вирок чоловікові, який разом зі спільником пограбував хутряний магазин на суму понад 500 тисяч гривень. Як повідомляв "Журнал Житомира", пограбування сталося 29 березня 2019 року по вул. Театральній.

"Обвинувачений із невстановленою особою проникли в магазин. Щоб відволікти мешканців, вони запалили феєрверк і в цей час розбили вікна на вхідних дверях. З магазину винесли 16 норкових шуб вартістю по 30-37 тис. грн. кожна. Всього на суму 517 тис. грн", - інформує "Судовий репортер" із посиланням на вирок.

В суді чоловік вину визнав і пояснив, що на крадіжку його підмовив знайомий Нікіта, пояснивши, що спільний близький друг в Італії на заробітках потрапив у в’язницю за контрабанду. Чоловік казав, що за певну суму друга випустять. 

Коли рухалися грабіжники тікали з шубами, обвинуваченого затримала охорона, а Нікіта втік і більше вони не бачились. Обвинувачений чоловік не знав про камеру в магазині і, на відміну від свого товариша, маску не надів.

Шуби повернули, але в магазині вважають, що вони втратили свою вартість, бо мають пошкодження від того, що їх протягували через двері в уламках скла. Але в ході судового розгляду магазин від цивільного позову відмовився.

Обвинувачений сам відшкодував 577 тис. грн. Раніше до кримінальної відповідальності він не притягувався. Враховуючи також каяття і сприяння розслідуванню, суд призначив 5 років позбавлення волі, але звільнив від відбуття покарання з іспитовим строком 3 роки.
Поділитись

Новини по темі: