20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Попутник викрав автомобіль знайомого, поки той оглядав наслідки ДТП

Попутник викрав автомобіль знайомого, поки той оглядав наслідки ДТП

  • 13 січня, 2020 10:26
У Житомирській області правоохоронці знайшли та затримали чоловіка, який викрав автомобіль з-під носа у його власника. Подія сталася у середині грудня у Радомишльському районі. Про це "Журналу Житомира" повідомили у ГУ Нацполіції Житомирської області.

"Близько 22:00 у с. Кочереві Радомишльського району у потерпілого сталася дорожньо-транспортна пригода. Не впоравшись з керуванням, він зіткнувся з огорожею двох домогосподарств села. Допоки чоловік вийшов з салону, щоб оглянути  ушкодження авто, його пасажир пересів за кермо та розпочав рух ВАЗівкою. На намагання власника машини його зупинити угонщик не відреагував, а поїхав геть", - пояснюють правоохоронці.

Транспортний засіб із механічними пошкодженнями та без автомагнітоли поліцейські розшукали наступного ранку неподалік села, де проживає зухвалий пасажир. Із потерпілим вони були наглядно знайомі і того вечора він взявся підвезти його додому до с. Квітневе Коростишівського району, а натомість потрапив в ДТП.

Певний час підозрюваний переховувався: вдома не з’являвся, постійного місця роботи й раніше не мав. Однак розшуківці все ж затримали чоловіка та доставили до відділку для отримання свідчень по справі. За місцем його проживання у ході слідчих дій було вилучено викрадені з чужої машини речі.
 

"Відносно цього чоловіка у січні 2019 року було ухвалено рішення суду щодо позбавлення волі з іспитовим терміном за вчинення хуліганства. Зважаючи, що за випробовувальний період він вчинив нове кримінальне діяння, тепер йому загрожує реальне ув’язнення", - прокоментував т.в.о. начальника Радомишльського ВП Олександр Кириченко.


Санкція ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ передбачає відповідальність до 5 років позбавлення волі.
Поділитись

Новини по темі: