28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирське ТТУ отримало 375 тис. євро на модернізацію депо і тягових підстанцій

Житомирське ТТУ отримало 375 тис. євро на модернізацію депо і тягових підстанцій

  • 17 грудня, 2019 12:55
17 грудня у Житомирській міській раді підписали грантову угоду в розмірі 375 тис. євро між трамвайно-тролейбусним управлінням та Німецьким державним банком розвитку KFW. 

Кошти направлять на проведення досліджень та розробки документів, необхідних для підготовки проєкту реконструкції 4-х тягових підстанцій електричної транспортної мережі та реконструкції тролейбусного депо.

За словами заступника міського голови Дмитра Ткачука, даний проект є логічним продовженням оновлення і модернізації комунального підприємства. 


 

"Окрім закупівлі 50 нових тролейбусі на ТТУ буде проведено реконструкція депо для ефективного обслуговування тролейбусів та модернізацію тягових підстанцій, що допоможе зменшити обсяги споживання електроенергії. Зараз трамваями та тролейбусами в рік споживається електроенергії на майже 50 млн грн. Очікуваний обсяг залучених інвестицій в підприємство, після проведення ТЕО може становити 12,5 млн євро", - зазначив Ткачук.


Запуску нових тролейбусів в комплексі з реконструкцією підстанцій дасть можливість заощаджувати до 30% обсягу споживання електроенергії.

Як повідомляв "ЖЖ", місто Житомир підписало угоду на закупівлю 49 нових тролейбусів у білоруської компанії "Белкоммунмаш", яка виграла міжнародний тендер. Всі тролейбуси мають приїхати у Житомир впродовж 2020 року.
Поділитись

Новини по темі: