25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У Житомирі відкрили меморіальну дошку на честь 20-річного хлопця, що загинув в АТО. ФОТО

У Житомирі відкрили меморіальну дошку на честь 20-річного хлопця, що загинув в АТО. ФОТО

  • 5 грудня, 2019 17:45
Сьогодні, 5 грудня, на фасаді Житомирського технологічного коледжу відбулося відкриття меморіальної дошки старшому солдату Віталію Циборі, який у віці 20 років загинув в зоні АТО.

Про це «Журналу Житомира» повідомили у пресслужбі Житомирської міської ради.

У церемонії відкриття меморіальної дошки пам’яті взяли участь мама та рідна сестра героя, його побратими, військовослужбовці, волонтери, представники громадських організацій, Житомирської міської ради, духовенство, студенти та викладачі навчального закладу, де Віталій навчався у 2008-2012 роках, журналісти.

Під час мітингу-реквієму його учасники поділилися зворушливими спогадами про героя та хвилиною мовчання вшанували пам’ять про усіх загиблих та померлих захисників України.

Цибора Віталій Вікторович – кулеметник 1-ї механізованої роти 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, старший солдат. Народився 6 жовтня 1993 року в селі Мовчанівка Ружинського району Житомирської області. Закінчив 9 класів загальноосвітньої школи села Мовчанівка у 2008 році та Житомирський технологічний коледж Київського національного університету будівництва та архітектури.

З травня 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Загинув 24 червня 2014 р. під час перемир'я, коли рота поверталась з бойового чергування на блокпосту, бойовики несподівано поцілили керованою ракетою у БМП-2, в якій перебував Віталій. Від отриманих важких поранень помер на місці. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).









ФОТО: Житомирська міськрада
Поділитись

Новини по темі: