26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • На демонтаж аварійної будівлі школи потрібно 800 тисяч, а влада Житомира виділила вдвічі менше

На демонтаж аварійної будівлі школи потрібно 800 тисяч, а влада Житомира виділила вдвічі менше

  • 3 грудня, 2019 11:21
Міська рада оголосила тендер на демонтаж будівлі вечірньої загальноосвітньої школи, що по вулиці І. Кочерги, 11 у Житомирі. За проєктно-кошторисною документацію вартість робіт складає приблизно 800 тис. грн, але депутати виділили вдвічі менше - 400 тис. грн.

Як пише Житомир інфо, 3 грудня мають відбутися торги, але керівник УКБ міськради прогнозує, що за такі кошти підрядник не погодиться знести будівлю, у такому разі управління знову оголосить тендер.
 

«Процедура після того, як тендер не відбудеться, а ми сподіваємося, що він все ж відбудеться, це теж, щоб оскаржити - десь 10 днів, це вже середина грудня буде, далі починаються свята, тобто питання відкрите. Якщо тендер не відбудеться, оголошувати новий на свята, я думаю недоцільно, тим паче закривається бюджетний рік. Ми будемо просити депутатів перенести ці кошти на наступний рік, щоб оголосити тендер з січня і якомога швидше, навесні розпочати демонтажні роботи. Очікуємо пропозицій від підрядників, якщо хтось погодиться розвалити будівлю за 400 тис. грн. А вже зараз маємо пропозиції і люди не можуть за такі кошти виконати ці роботи, тільки вивіз будівельного сміття обійдеться у більше ніж 450 тис. грн», - каже В`ячеслав Глазунов.


Кожного дня повз аварійну будівлю по вулиці Кочерги проходить кілька сотень містян. Хто буде нести відповідальність за безпеку людей, в управлінні капітального будівництва відповіді не знайшли, проте розповіли про наміри огородити будівлю.

«Поки що будівля знаходиться на балансі департаменту освіти. Є рішення комісії, про визнання будівлі аварійною. Хто буде відповідати, мені важко сказати у цій ситуації. Можливо, якщо тендер не відбудеться, буде прийнято рішення, загородити на зимовий період будівлю. Бо у цей період часто маємо складні погодні умови: бурульки і сніг. Скоріше за все буде прийнято рішення облаштувати огорожу, щоб обмежити рух біля будівлі», - розповідає начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В`ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, двоповерхова будівля вечірньої школи була визнана аварійною і офіційно закрита в 2015 році. У квітні 2019 року депутати Житомирської міської ради надали дозвіл на списання та демонтаж будівлі.
Поділитись

Новини по темі: