26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Житомирський бронетанковий отримав нового директора – колишнього керівника труболиварного заводу

Житомирський бронетанковий отримав нового директора – колишнього керівника труболиварного заводу

  • 26 листопада, 2019 8:14
Житомирський бронетанковий завод отримав нового керівника – переможцем відбору на посаду директора став Олексій Жуковець. Про це повідомляє держконцерн "Укроборонпром", до складу якого входить підприємство.

Відкритий конкурс на посаду був оголошений 7 жовтня. Було подано 38 заяв, із них було сформовано "короткий список" із 6 кандидатів. Спеціальний комітет розглядав кандидатів – ті представляли стратегічне бачення розвитку підприємства та плани першочергових кроків на посаді.

У комітет входили керівники Концерну, представники посольств країн G7, делегати незалежних антикорупційних громадських організацій НАКО та State Watch, представники профільного комітету Ради, представники РНБО.

"Олексій Жуковець має найбільш відповідний вимогам досвід та презентував найреалістичнішу стратегію розвитку Житомирського бронетанкового заводу", - зазначає "Укроборонпром".

По закінченню відбору й відповідно до його нових правил Олексій Жуковець пройшов перевірку на поліграфі.


 

Що відомо про Олексія Жуковця

 

"Він побудував свою кар’єру у сфері машинобудівного підприємства. Створював підприємство на основі виробничого комплексу ЗАТ "Макіївський труболиварний завод", який до цього не функціонував. Налагоджував виробництво нестандартного обладнання для металургійної промисловості з "нуля". Займався підбором персоналу, відновленням, ремонтом та запуском обладнання, проводив тендерні торги, організовував виробництво і налагоджував комерційну діяльність", – зазначається в офіційній інформація з сайту "Укроборонпром".


Згідно з декларації Жуковця, він мешкає в Києві, хоча зареєстрований у Донецьку. Має дві земельні ділянки у Донецькій області, будинок у місті Харцизьк на Донеччині та квартиру в Донецьку. Транспортних засобів у власності немає. 

Заробітна плата Олексія Жуковця у 2018 році становила 99 тисяч 498 гривень. Також він отримав 399 тисяч 900 гривень дивідендів, а ще тримає 100 тисяч доларів США готівкою.
 

Житомирський бронетанковий завод


Підприємство, що знаходиться у смт Новогуйвинське Житомирського району, займається виготовленням, капітальним ремонтом та модернізацією легкоброньованої техніки різних модифікацій: БРДМ, БТР, БМП, БМД, ГМ-575, -578, а також машин на їх базі.

Бронетанковий завод неодноразово потрапляв у корупційні скандали. У лютому 2019 року журналісти програми "Наші гроші" оприлюднили корупційну схему 2016–2017 років у структурі "Укроборонпром". У схемі, серед іншого, фігурували закупівлі ДП "Житомирський бронетанковий завод". СБУ проводила розслідування за фактом закупівлі заводом російських комплектуючих та запчастин до бронемашин. У жовтні 2019 року правоохоронці проводили обшуки на підприємстві.
Поділитись

Новини по темі: