19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Чиновник з Житомира вкрав 40 тис. грн, які повинні були витратити на відрядження спортсменів - прокуратура

Чиновник з Житомира вкрав 40 тис. грн, які повинні були витратити на відрядження спортсменів - прокуратура

  • 21 листопада, 2019 13:27
У Житомирі спортивному функціонеру повідомлено про підозру у привласненні майже 40 тисяч гривень бюджетних коштів. Про це "Журналу Житомира" повідомили у прокуратурі Житомирської області.

За версією слідства, підозрюваний протягом червня 2017 - січня 2018 років привласнив 40 тис. грн бюджетних коштів, виділених Управлінням сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації для оплати відряджень та участі у спортивних заходах тренерів і спортсменів.
 

"Зокрема, працюючи у відділенні Комітету з фізичного виховання та спорту Міносвіти і науки України обласного рівня та будучи матеріально-відповідальною особою, достовірно знаючи, що окремі спортсмени і тренери насправді участі в заходах не брали, з метою приховування своїх незаконних дій підробляв офіційні документи, а кошти привласнював. Такими протиправними діями обласному бюджету спричинено збитків на суму майже 40 тис. грн", - інформує прокуратура.


Незаконні оборудки спортивного функціонера викрито завдяки спільним діям співробітників кримінальної поліції та слідчих Житомирського відділу поліції, під процесуальним керівництвом Житомирської місцевої прокуратури.

Наразі особі повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст. 191, ч.2 ст. 190,  ч.ч. 3, 4 ст. 358 КК України.

Санкцією суворішої, ст. 191 ч. 3 КК України передбачено покарання, зокрема, обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Поділитись

Новини по темі: