25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі приватний університет просить міську раду не забирати в них приміщення

У Житомирі приватний університет просить міську раду не забирати в них приміщення

  • 20 листопада, 2019 14:08
Приватний університет "Україна" просить у міської влади не забирати у навчального закладу приміщення, які навчальний заклад орендує з 2004. З відповідним проханням представник університету звернувся через електронну петицію.

"Інститут орендує нерухоме майно, а саме: частину приміщення ЗОШ №33, яке знаходиться за адресою м. Житомир, вул. В. Бердичівська, 52 з 26.07.2004 року. Листом Виконавчого комітету Житомирської міської ради вих. № 20/7142 від 11.11.2019р. (вх.№ 37 від 12.11.2019 р.) було повідомлено про наміри не продовжувати надалі договір оренди у зв’язку з використанням приміщення для надання освітніх послуг для дітей Житомирської територіальної громади. Варто зазначити, що Житомирський економіко-гуманітарний інститут орендує приміщення також для надання освітніх послуг. На сьогодні в інституті навчається близько 300 студентів, серед них – 11 осіб з інвалідністю та 20 учасників бойових дій. В тому числі навчаються особи Житомирської об’єднаної територіальної громади", - йдеться у тексті.

Також зазначається, що інститут є інклюзивним навчальним закладом. Студенти та працівники інституту виступають волонтерами у місті та області. 

Автор петиції просить продовжити оренду приміщення Житомирському економіко-гуманітарному інституту Університету "Україна". Підтримати петицію можна за посиланням. Щоб петицію розглянули в мерії, вона повинна зібрати 300 підписів за 30 днів.

Як повідомляв "Журнал Житомир", Житомирська міськрада не буде продовжувати приватному університету "Україна" договір оренди приміщення. Влада міста планує розмістити в будівлі навчальні кабінети гуманітарної гімназії №23 або ліцею при ЖДТУ.
Поділитись

Новини по темі: