20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Камери відеоспостереження допоможуть зробити Житомир безпечнішим: виконком погодив відповідну програму

Камери відеоспостереження допоможуть зробити Житомир безпечнішим: виконком погодив відповідну програму

  • 6 листопада, 2019 12:09
Виконавчий комітет міської ради погодив Програму Житомирської міської об’єднаної територіальної громади «Безпечне місто» на 2020-2022 роки. Далі її мають затвердити на сесії міської ради.

Відповідне рішення було прийнято членами виконкому сьогодні, 6 листопада.
 

«Метою Програми Житомирської міської об’єднаної територіальної громади «Безпечне місто» на 2020-2022 роки є сприяння створенню безпечних та комфортних умов проживання, особистої та колективної безпеки дітей, жінок і чоловіків різних вікових та соціальних груп, забезпечення своєчасного та ефективного реагування на аварії (події) і надзвичайні ситуації, попередження та оперативне виявлення правопорушень», - повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Микола Дідківський.


В Житомирі протягом 2014-2019 років було реалізовано міську цільову програму «Безпечне місто», за результатами якої створено діючу міську систему відео спостереження. Дана система включає 356 камер відеоспостереження, у тому числі: 74 відеокамери встановлені на вулицях та майданах міста, мостах, найбільш небезпечних перехрестях та ділянках доріг; 110 камер – в загальноосвітніх навчальних закладах; 20 – в комунальних закладах охорони здоров’я; 28 – на зупинках громадського транспорту. 

Крім цього, у 2018 році департаментом освіти міської ради реалізовані пілотні проєкти об’єктових систем відеоспостереження у Центрі розвитку дитини «АБВГДейка» (24 відеокамери) та дошкільному навчальному закладі №58 (19 відеокамер). 

У мерії зазначають, що протягом першого півріччя 2019 року інформація міської системи відеоспостереження була використана при розкритті 207 злочинів та правопорушень, забезпечено оперативне реагування на 135 аварій та подій, припинено 216 випадків несанкціонованої торгівлі на вулицях Житомира, надано відеоінформацію за 225 запитами правоохоронних органів та юридичних осіб, 12 запитами фізичних осіб.

Нагадаємо, в мікрорайоні Малікова в рамках Бюджету участі встановили більше 40 камер відеоспостереження, які повинні підвищити рівень громадського порядку і зберегти інфраструктурні об'єкти.
Поділитись

Новини по темі: