19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомиряни жадають побачити на Соборному громадський простір і збирають за це підписи

Житомиряни жадають побачити на Соборному громадський простір і збирають за це підписи

  • 30 жовтня, 2019 16:51
  • 1
Житомиряни на порталі електронних петицій до міської ради збирають підписи за створення на Соборному майдані комфортного громадського простору. Онлайн-петиція за добу зібрала понад 10% від необхідної кількості голосів.

Автор ініціативи Роман Кравчук зазначає, що найпрогресивніші міста світу перетворюють центральні вулиці на громадський простір. Житомиру не слід стояти в стороні та перетворити центральний майдан, який наразі повністю "застелений" асфальтом, у безпечну та яскраву громадську зону.

У петиції також говориться, що розмір майдану дозволить комфортно розмістити не лише зони для пішоходів, а й залишити місце для руху автомобілів. Що було доведено під час проведення заходу "ПАРКування Соборного".

Таку ж ідею переслідує проєкт-переможець всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу концепцію реконструкцію центральних майданів міста.
 

"Протягом 2 років розроблювалась і затверджена Концепція інтегрованого розвитку м. Житомира. Тисячі людей могли не тільки долучитись, висловитись, а й вплинути і доповнити її зміст. У цій стратегії визначено, що центр можна і потрібно змінювати аби оживити його. Потрібно продовжувати покроково втілювати ухвалені рішення щодо перетворення центру у комфортний і безпечний простір: 1. Створити громадський простір без капітальних реконструкцій. 2. Розробити і опублікувати на сайті міськради технічне завдання та етапи подальших змін майдану. 3. Публічно затвердити їх на громадських слуханнях у 2020 р.", - йдеться у петиції.


Підтримати ініціативу можна за посиланням. Щоб петицію розглянули в мерії, вона повинна зібрати 300 підписів за 30 днів.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

31 жовтня, 2019 0:11:22

Чудове сучасне рішення!

Ігор Омельчук
31 жовтня, 2019 11:39:56

на малюнку - так! в них багато різних малюнків. а в житті це буде збльов.

1 листопада, 2019 1:47:16

Чому?