29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомирське «Полісся» не змогло обіграти аутсайдера, але залишилося на вершині таблиці: огляд матчу

Житомирське «Полісся» не змогло обіграти аутсайдера, але залишилося на вершині таблиці: огляд матчу

  • 24 жовтня, 2019 9:38
23 жовтня ФК "Полісся" зіграв в Житомирі матч чемпіонату України з футболу серед команд Другої ліги. Суперником житомирян став ФК "Буковина" з Чернівців. Незважаючи на ранній початок матчу (15:00, - ред.) житомиряни практично повністю заповнили "Спартак Арену" і зі старту зустрічі погнали "Полісся" вперед.

Вже на другій хвилині після кутового Власюк підібрав м'яч і навісив з лівого краю, а Тимошенко направив м'яч в штангу воріт "Буковини". Але поки "Полісся" давило, гості втекли в першу ж контратаку і повели в рахунку.

"Жумига з центру поля дав розрізну передачу на правий кут штрафного майданчика, звідки Тарас Сивка абсолютно зряче, на виконання, з лівої запустив в дальню дев'ятку - 0:1. Не буде перебільшенням сказати, що господарі "попливли" - на кілька хвилин вони абсолютно розгубили концентрацію, внаслідок чого на 10-й хвилині мали пропускати вдруге. Палагнюк протаранив захисника на правому фланзі, увірвався в штрафну і бив з гострого кута - влучив у поперечину", - пише "Спорт Арена".

Але саме цей момент пробудив житомирян. Небезпечно проривалися Галенко та Тимошенко, а коли після ауту на правому фланзі навісив Корохов, захисники абсолютно невдало скинули на дальню штангу, звідки Дмитро Задерецький в дотик лівою ногою закинув м'яч у ворота - 1:1.
 


Далі по воротах Медведєва пробивали Швець, Корохов, Власюк, Боровець. Але ні з далекої, ні з близької відстані вийти вперед їм все не вдавалося. Відчуття спокою і контролю гри у нового лідера не було: при не зовсім оптимальному складі в деяких зонах "Полісся" допускало помилки, чим поспішали користуватися гості. Пару раз такі рейди захлиналися без гідного завершення, а одного разу після кутового з лівого краю м'яч проскакав вздовж лінії воріт Мозіля, і лише по везінню ніхто з гостей не встиг підставити ногу під вірне завершення.

У другому таймі "Полісся" підвищувало темп: на 56 хвилині після повторного закидання в штрафну від Тимошенко Боровець скинув на Галенко, а Ярослав головою в черговий раз перевірив міцність поперечини. Дуже непогано виконував штрафний Бринько - воротар гостей лише з другої спроби приборкав м'яч. А ось "Буковина" так і залишалася з єдиним ударом у створ воріт - він же гол. І сидіти в окопі ставало все важче. Так що коли господарі кинули в гру свої заміни, утримувати водний потік гребля більше не змогла. Власюк вкинув аут, запустивши "свіжого" Семчука в прохід через лівий край, а на простріл відгукнувся Галенко, що потрапив в свого одноклубника Терзі, від якого м'яч зрикошетив у ворота - 2:1.

Але святкувати, як виявилося, було рано - Семчук відмахнувся від Гакмана неподалік від лівого кута свого штрафного майданчика, Сівка м'яко навісив, а відразу три гравці гостей без перешкод пішли на удар. Першим встиг Даніел Раулюк і головою відправив м'яч у сітку - 2:2. Лідер раптово похитнувся і знову поставив під сумнів своє турнірне становище.

31 очко набрало "Полісся" та завдяки осічок конкурентів зберегло собі перше місце в групі. "Буковина" залишається в малоприємній компанії аутсайдерів.

Поділитись

Новини по темі: