20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Реконструкцію Житомирського драмтеатру, обіцяну в цьому році, проводити не будуть

Реконструкцію Житомирського драмтеатру, обіцяну в цьому році, проводити не будуть

  • 26 вересня, 2019 9:30
Ще на початку весни 2019 року була анонсована реконструкція Житомирського академічного українського музично-драматичного театру. Згодом представили відповідні проєкти, проте станом на вересень роботи у театрі так не і розпочались.

Генеральний директор Житомирського музично-драматичного театру Наталія Ростова в коментарі сайту Житомир інфо розповіла, що реконструкції у цьому році не буде.
 

«Нічого не буде. Ви знаєте, що ми у липні очікували реконструкцію театру. Проєктно-кошторисна документація сьогодні вже готова, пройшла експертизу. Сьогодні зустрічалася з губернатором з приводу Другого форуму (йдеться про Другий міжнародний форум регіонів України та Республіки Білорусь, який відбудеться 3-4 жовтня в Житомирі, – ред.), але, думаю, у найближчий час піду до нього і будемо звертатися всім колективом стосовно реконструкції», – говорить Наталія Ростова.


За словами Наталії Ростової, сцена та сам театр з моменту відкриття не зазнали жодної реорганізації. Сцена, електромережі та комунікації потребують реконструкції. Також генеральний директор житомирського театру зазначила, що, крім працівників, зміни очікує і сам глядач.
 

«На нашому святі «75 років нашому театру» всі казали, що 100% буде реконструкція. Мені зараз нікому поставити питання, чому нам не виділили кошти. Думаю, будемо спілкуватися з новим керівництвом області. Сьогодні ми не можемо технічно працювати. Окрім мікрофонів, є велика частина нашої сцени – механіка сцени. Зрозумійте, 60 років тому було все зроблено. Ми не говоримо про модернізацію, достатньо, щоб було нове. Наша зоряна сцена, якщо бачили, є місця де не світять лампочки. Це не тому, що ми не вкрутили лампочки, там перегоріла проводка. Щоб її замінити, потрібно знімати усе», – розповідає генеральний директор Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги Наталія Ростова.


У облдержадміністрації розповіли, що у 2019 році втілювати зміни у театрі не планують, але від реконструкції об'єкту не відмовляються.
 

«Театр для нас стратегічно дуже важливий, тому що це головна сцена міста, яка одночасно може розмістити 1000 людей. Власне, тому ініціювали розробку концепт-дизайну, щоб зробити сучасну візуалізацію, це було зроблено минулого року. Зараз ми збираємо проблемні питання для того, щоб закласти їх у бюджет наступного року, і ми подали як проблемне питання реконструкцію нашого театру. Сподіваємося, що до нас дослухаються», – говорить начальник управління культури та туризму Житомирської ОДА Тетяна Парфентієва.


Нагадаємо, про плани почати реконструкцію Житомирського драмтеатру в березні 2019-го говорив ексголова ОДА Ігор Гундич. Тоді вартість реконструкції оцінювалася в 35 млн грн.
Поділитись

Новини по темі: