24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Всі соціальні об'єкти і понад 90% житлових будинків Житомира готові до опалювального сезону - мерія

Всі соціальні об'єкти і понад 90% житлових будинків Житомира готові до опалювального сезону - мерія

  • 18 вересня, 2019 13:31
93% житлових будинків у Житомирі готові до нового опалювального сезону. Це питання обговорювали сьогодні, 18 вересня, під час чергового засідання члени виконавчого комітету міської ради.

За словами в.о. начальника управління комунального господарства міськради Віталія Шевчука, у місті виконано першочергові невідкладні роботи з підготовки об’єктів водопровідно-каналізаційного, теплового і газового господарства, благоустрою, енергозабезпечення, а також ремонтів в будівлях, приміщеннях та на інженерних мережах і комунікаціях навчально-виховних закладів та лікувальних установ.

Очільник КП "Житомирводоканал" Андрій Нікітін зазначив, що ремонтні роботи, які тривають на водогоні міста, не несуть загрози опалювальному сезону.
 

"Таким чином, до опалювального сезону комплексно підготовлено 93% житлового фонду з  видачею паспортів готовності житлових будинків. Також готові до опалювального сезону усі школи, дитячі садочки, лікарні, соціальні об’єкти, заклади культури. Підготовлено до роботи в зимовий період 95% водопровідних, 94% каналізаційних, 96% теплових мереж та 98% котелень, на 90% - об’єкти благоустрою та дорожньо-мостового господарства, 95% спецтехніки та міського комунального транспорту", - зазначають у мерії.


Також активізовано роботу в комунальних підприємствах, ОСББ,  ЖБК, управителями багатоповерхових будинків, приватними підприємствами та іншими надавачами комунальних послуг щодо завершення підготовчих робіт до зими та з виконання усіх запланованих регламентних заходів.

Основними труднощами у підготовці теплових мереж та об’єктів КП "Житомиртеплокомуненерго" до початку опалювального сезону були фінансові проблеми через заборгованість за газ перед НАК "Нафтогаз України". Для виправлення ситуації теплопостачальному підприємству надавалась фінансова допомога з міського бюджету.
Поділитись

Новини по темі: