20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі проведуть «суботник», щоб почистити береги Тетерева

У Житомирі проведуть «суботник», щоб почистити береги Тетерева

  • 18 вересня, 2019 12:55
Житомирські активісти ініціювали проведення «суботника», щоб, користуючись спадом рівня води у Тетереві, почистити береги та русло річки.

Про це говорили на засіданні міськвиконкому 18 вересня, передає Житомир інфо.

Зокрема, активісти підняли питання щодо зниження рівня води в Тетереві. Заступник мера Сергій Кондратюк пояснив таке непритаманне Тетереву явище двома причинами: протікання дамби на вулиці Жуйка, де два тижні тому проводились певні роботи й були опущені мішки з глиною, а сама дамба потребує капремонту. Інша причина – відсутність опадів, яких фактично не було з червня.

Мер Житомира Сергій Сухомлин запропонував своєму заступнику одразу по завершенню виконкому виїхати на місце і з’ясувати, що можна зробити, аби зменшити скид води через дамбу.

Окрім того активісти запропонували скористатися нагодою й почистити русло річки від сміття. Цю ідею підтримав Сергій Сухомлин і розпорядився організувати проведення суботника, аби почистити берег і русло Тетерева. Активісти обіцяли долучитися.

Як повідомлялося, в межах Житомира зафіксовано спад рівня води в річці Тетерів. Фахівці кажуть, що такий спад води викликаний недостатньою кількістю опадів.
Поділитись

Новини по темі: