29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Генпрокурор Луценко написав заяву про відставку

  • 29 серпня, 2019 12:54
Генеральний прокурор України Юрій Луценко, який раніше обіцяв скласти свої повноваження після початку роботи Верховної Ради IX скликання, попросив президента Володимира Зеленського про відставку.

Голова Генпрокуратури вже подав на ім'я глави держави відповідну заяву, про що повідомив особисто 29 серпня, передає "Сегодня".
 

"Заява президента України Зеленському Володимиру Олександровичу від генерального прокурора України Луценка. Прошу звільнити мене з посади генерального прокурора за власним бажанням на підставі п.1 ч.1 ст.42 закону України "Про прокуратуру", – зачитав Луценко текст заяви, після чого підписав його.




Чиновник зізнався, що відчуває полегшення, залишаючи посаду генпрокурора. Посаду голови Генпрокуратури він обійняв 12 травня 2016 року.

Після перемоги на президентських виборах Володимир Зеленський неодноразово наполягав на відставці не тільки Луценка, а й інших ключових посадовців, призначених при своєму попереднику: голови МЗС Павла Клімкіна, міністра оборони Степана Полторака і голови СБУ Василя Грицака. Однак Рада відмовлялася підтримати його пропозицію.
Поділитись

Новини по темі: