29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Суд засудив до 8 років в'язниці водія авто, який до смерті побив пішохода

Суд засудив до 8 років в'язниці водія авто, який до смерті побив пішохода

  • 28 серпня, 2019 14:30
У Житомирі на 8 років відправили за грати водія, який забив до смерті пішохода, а щоб уникнути кримінальної відповідальності, він пропонував слідчим 1000 доларів хабара. Про це повідомили у прокуратурі Житомирської області.

Трагічний випадок, який закінчився для 44-річного житомирянина смертю, стався на початку грудня 2018 року у Житомирі.
 

"Судовим слідством установлено, що 45-річний місцевий житель (директор фонду), рухаючись по проспекті Миру за кермом власного автомобіля Nissan, побачив пішохода, який перетинав дорогу. Після раптово виниклої неприязні до пішохода, обвинувачений вийшов з автомобіля, догнав чоловіка, схопив його та почав кулаками бити по обличчю і голові, після чого відволік з дороги і кинув на тротуар", - інформує прокуратура.


Від отриманих численних тяжких тілесних ушкоджень пішохід помер у лікарні.

Аби уникнути кримінальної відповідальності за скоєний злочин водій пропонував начальнику слідчого відділу поліції неправомірну вигоду. Під час намагання дати хабар і був затриманий.

Вироком Богунського районного суду міста чоловіка визнано винним у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 121, ч. З ст. 369 КК України та за сукупністю йому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі, без конфіскації майна.

Також, на користь потерпілої – матері загиблого, з обвинуваченого судом стягнуто грошові кошти на суму майже 28,5 тис. грн на відшкодування завданої матеріальної шкоди та 500 тис. грн - моральної шкоди.  
Поділитись

Новини по темі: