24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі планують змінити схему руху автобусного маршруту №110

У Житомирі планують змінити схему руху автобусного маршруту №110

  • 22 серпня, 2019 11:38
У Житомирі жителі вулиці Андріївської і прилеглих вулиць, обурені скасування 53 маршруту. Люди скаржаться на те, що стало складно дістатися Великої Бердичівської, на 110 маршруті не всі автобуси пристосовані для перевезення колясок, переповнені у години пік.

Житомиряни прийшли на засідання виконкому 21 серпня з вимогою повернути скасовані 53 та 53А маршрути, повідомляє Житомир інфо.

Міський голова Сергій Сухомлин розповів, що в управлінні транспорту та зв'язку є певні напрацювання з цього приводу. Більш детально про це розповів начальник управління Костянтин Підпокровний.
 

«Маршрут 110 курсує за схемою Сонячне – Станишівка. Відповідно, на Андріївській у нас рік працювали 14 нових комунальних автобуси за маршрутом 53 та 53А: було зручно дістатися як до Великої Бердичівської, так і до Київської. Враховуючи системні прохання мешканців вулиць Соснова, Короленка, які не мають жодних перевізників і не можуть виїхати будь-куди, а також враховуючи, що на 110 маршруті скоро працюватимуть усі 15 нових автобусів, аналоги «Атаманам», які забезпечуватимуть Сонячне, вулицю Андріївську і прилеглі вулиці, було прийнято рішення про скасування 53 маршруту. Єдине питання – це дістатися Великої Бердичівської. Тож нині розробляються зміни до схеми руху 110 маршруту, згідно яких автобуси не будуть повертати в районі Сінного ринку, а продовжуватимуть рухатись по Покровській до вулиці Київської, Укртелекому та Михайлівської. Тобто, звідти дістатися Бердичівської буде простіше. Крім того, був відновлений автобусний маршрут 4, який сполучає Крошню з Паперовою фабрикою, тобто, люди можуть дістатися Великої Бердичівської цим маршрутом», - розповів Костянтин Підпокровний.


З приводу якості та стану автобусів, начальник управління транспорту і зв’язку розповів, що наразі на 110 маршруті їздять 15 великих автобусів, 10 з яких низькополі. Однак, запевнив, уже до 1 вересня перевізник зобов’язався залучити ще 5 великих нових автобусів. 

Таким чином, з початку нового навчального року курсуватиме 15 нових великих, комфортних, низькополих автобуси, аналоги «Атаманів», які працюють на 126 маршруті. Курсуватимуть вони з 6.30 до 22.45.

У відповідь на скарги людей щодо нерегулярності, переповненості у години пік та відсутність автобусів у пізній час, мер запропонував створити комісію у складі представників управління транспорту, членів виконкому та місцевих мешканців і впродовж трьох днів промоніторити пасажиропотік у години пік, а також прослідкувати наявність автобусів на маршруті увечері за допомогою трекерів, які мають бути встановлені вже з 22 серпня. Провести такий же моніторинг планують і тоді, коли на маршрут вийдуть ще 5 нових автобусів.

Як повідомляв «Журнал Житомира», з 7 серпня в Житомирі закрили автобусні маршрути №53 та №53А. Натомість був відновлений маршрут №4 і запущений оновлений маршрут №110. Жителі Крошні запевняють, що нове транспортне сполучення із центром Житомира є незручним і не задовольняє потреби всіх жителів.

Поділитись

Новини по темі: