20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • На базі Кмитівського музею образотворчого мистецтва створять арт-резиденцію

На базі Кмитівського музею образотворчого мистецтва створять арт-резиденцію

  • 8 липня, 2019 9:51
Кмитівський музей образотворчого мистецтва імені Буханчука, який є найбільшим сільським музеєм країни, отримає грант на реалізацію проекту зі створення арт-резиденції.

За інформацією Житомирської облдержадміністрації, на створення арт-резиденції Український культурний фонд виділяє 450 тисяч гривень.
 

«Цей проект, який планують реалізувати до кінця року, має стати своєрідним мистецьким центром, куди зможуть приїжджати митці з усього світу, працювати зі спадщиною музею, проводити там різноманітні лекції та заняття. Це дозволить популяризувати Кмитівський музей, поповнювати його колекції та розповідати світові про його унікальність», – розповідає начальника управління культури та туризму ОДА Тетяна Парфентієва.


Велику незручну назву замінять на логотип, який підкреслить архітектурну перлину пізнього модернізму та ставить акцент на специфікації музею і популяризує місце.
 

«Айдентики у сучасному розумінні у Кмитівського музею ніколи не було. Була дошка-вивіска в офіціозному радянському стилі та більш вільно оформлені плакати і буклети. З іншого боку, музей у Кмитові невідчужуванийй від унікальної будівлі, в якому він розміщений, і яка була зведена власне для нього. Тому дизайнер використав архітектурний мотив у якості знаку», - розповів художник Володимир Воротньов.


Ім’ям самого Й. Буханчука планується назвати благодійний фонд при музеї. Остаточну версію логотипу представлять 13 липня.









Поділитись

Новини по темі: